3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

ANAP eski amblemine geri döndü

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, partinin yeniden eski amblemine kavuştuğunu belirterek, "Partimizin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, bizim görünen yüzümüz ve geçmişimizle bağımız olan en değerli sembolümüzü, en değerli emanetimizi yeniden kazandık" dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Anavatan Partisi, eski amblemine yeniden kavuştu. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, parti ambleminin değiştirilmesine ilişkin tüzük değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.

Tüzük değişikliğinin ardın kürsüye gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "Partimizin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, bizim görünen yüzümüz ve geçmişimizle bağımız olan en değerli sembolümüzü, en değerli emanetimizi yeniden kazandık" diye konuştu.

"Arıyı Türkiye'si ile, Anavatanı özü ile buluşturduk" diyen Uzun, "Yaptığımız şey sadece basit bir amblem, basit bir bogo değişikliği değildir. Bu bir vuslattır. Bu, adı konmamış bir ayrılığın nihayet bulduğu andır" diye konuştu.

Türkiye'nin bir seçim sürecine girdiğini ancak kendilerinin seçimin sonucundan çok, seçimde ortaya koyacakları mücadeleyi anlamlı bulacaklarını belirten Uzun, "Şunu unutmayın, mücadelenin içindeki insanların büyüklüğü değildir önemli olan. Önemli olan, insanın içindeki mücadelenin büyüklüğüdür" diye konuştu. Uzun, şunları kaydetti:

"İşte bugün Anavatan Partisi bir aslında dönme süreci yaşamaktadır. Ben ve siz, hepimiz elele verip Anavatan'ı özüne döndürüyoruz bugün. Bu öze dönüş bir arınma sürecidir. Bu öze dönüş bir rahmet yolculuğunun başlangıç noktadır. İşte şimdi yeniden başlıyoruz. Yeniden yola çıktık. Bu daha ilk adım. Aslın bundan sonrası var. Partimizi yeniden yapılandıracağız. Özal fikriyatından ilham ve referans olarak ama O'ndan aldıklarımızla O'nu da aşarak Türkiye'yi Anavatan zihniyetiyle yeniden buluşturacağız."

Bugün iktidar ya da muhalefet partilerinde yer alan eski Anavatan'lıları da eleştiren Uzun, "Zor geldi, taşın altına ellerini koymak. Zor geldi, gece uykusuz kalmak. Zordur şimdi Anavatanlı olmak ve kalmak. Cesaret ister, iman ister, mangal gibi yürek ister" şeklinde konuştu.

Uzun, konuşmasında Davos'ta yaşanan gelişmelere de değindi. Davos'taki forumda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na karşı kabul edilemez bir tavır sergilendiğini vurgulayan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan bu tavır karşısında karşılık verdi, iyi de yaptı. Doğrusunu yaptı. Çünkü bırakın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir vatandaşına bile kimse öyle davranamaz. Başbakan tepki göstermekle doğru yaptı. Gün hükümetin politikalarını eleştirme günü değil ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Biz 7 yıllık tek başına iktidarın Başbakanı'ndan başka doğrular da, başka duruşlar da beklerdik. Sayın Başbakan, madem tavır koymayı biliyordun, keşke Kıbrıs için de esip gürleseydin. Keşke askerlerimizin başına çuval geçirilirken de sesin çıksaydı. O zaman da bugün olduğu gibi yanında olurduk."

Tüzük kongresinde partililer, konuşmalar öncesi sahne alan semazen, semah ve davul gösterileriyle coştu. Kongreye, eski genel başkanlar Mesut Yılmaz, Nesrin Nas ve Erkan Mumcu da birer kutlama telgrafı gönderdi. Kongrenin sonunda Genel Başkanı Uzun, Ankara, İstanbul ve İzmir hariç diğer illerin belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?