3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Anavatan'dan SP başkanına tepki

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un bugün bazı medya organlarına yansıyan 'AK Parti'nin de sonunda Anavatan'ın akıbetine uğrayacağını savunduğu' sözlerine sert tepki göstererek, "Sayın Kurtulmuş Anavatan'ı ağzına alırken, besmele çeksin" dedi.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Anavatan Partisi'nin 26 yıllık köklü bir parti olduğuna vurgu yaparak, partinin kurulduğu günden bu yana Türkiye'ye tarihinin bütün büyük dönüşümlerini yaşattığını kaydetti. Uzun, Türk siyasi tarihinin öncü partilerinden olan Anavatan'ın Türk insanının yaşamını olumlu her yönden köklü değiştiren tek parti de olduğunu belirtti. Uzun, "Kurtulmuş'un suskun duruşunu bir derinliği olduğuna yormuştum. Konuşunca ne olduğu ortaya çıktı. Hala Özal'ı anlamamış siyasi liderlerin olması çok yazık. Bir kere ellerine iktidar fırsatı geçti, onda da ülkeyi 28 Şubat sürecine sürüklediler" dedi.

Numan Kurtulmuş'un Anavatan Partisi ile ilgili sözlerinin kendilerini rencide ettiğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
"Sayın Kurtulmuş'u da yeni kuşak siyasetçiler arasında gördüğümüz ve bizimkine benzer bir mücadeleyi sırtladığını düşündüğümüz için çabasına saygı göstermek istiyoruz. Ama daha ilk demeçlerinde bizi yanılttı. Demek ki yüzlerin yenilenmesi yetmiyormuş. Zihinlerin ve siyaset yapma biçimlerinin de yenilenmesi gerekiyormuş. Herkesin üslubuna dikkat etmesi gerekiyor. Anavatan'da görev yapan onbinlerce kişiyi, Anavatan'a gönül vermiş yüzbinlerce kişiyi ve Anavatan'a oy vermiş milyonlarca kişiyi rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın Numan Kurtulmuş, böyle köklü ve büyük bir camiadan bahsederken, Anavatan'ın adını ağzına alırken besmele çeksin."

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?