3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara Çayı ıslah ediliyor

Yıllardır Ankaralıların kokusundan muzdarip olduğu Ankara Çayı'nda ıslah çalışmalarına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarla derenin kenarındaki bitkiler içerisinde biriken çamur ve diğer atıklar temizleniyor. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Keçiören Belediyesi, DSİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı projeyle Çay'ın Keçiören sınırlarındaki bölümünde sandal gezilerinin de yapılabileceği düzenleme ve rekreasyon alanları oluşturulacak.

Ankara Çayı'nın mevcut durumundan kurtarılarak Ankara'ya kazandırılması gerektiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu tür projelerin dünyada örnekleri var. Biz de Keçiören Belediyesi olarak Ankara Çayı'nı ıslah ederek Keçiören'e yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmaların ilk ayağı olarak temizleme çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki süreçte konuya ilişkin projemizi hayata geçirerek Keçiören'imize yeni bir güzellik kazandıracağız" dedi.

Kokudan doğan şikayetlerin minimuma indiğini belirten Ak, "Bu dereyi kirleten biziz. Nasıl kirlettiysek öyle düzelteceğiz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 18:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?