3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara-İstanbul arası 5,5 saat!

Ankara-Eskişehir arasını 1.5 saate indiren yüksek hızlı tren, aktarmalı sefer aracığıyla Ankara-İstanbul arasını da 5.5 saate indirdi.

Devlet Demiryolları hem aktarmalı hatları hem de hızlı treni daha cazip hale getirmek yeni için bir fiyat uygulamasına imza attı. Buna göre bilet alımı sırasında ilk 50'de bulunan yolculara yüzde elli indirim uygulanacak ve her tren seferini kapsayacak.

Konuya ilişkin bilgi veren TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul- Ankara ve Ankara-İstanbul arasındaki aktarmanın Eskişehir'de yapılacağını anlatarak, fiyatın ise eski fiyatlardan daha pahalı olmadığını ifade etti. Ankara-İstanbul arasındaki bilet fiyatının 24 liraya olduğunu belirten Karaman, "Burada bizim derdimiz halkımıza hızlı tren konforunu göstermek. Tren yolculuğunu ne kadar rahat olduğunu göstermek istiyoruz. Dolayısıyla halkımızı bu yolculuklara davet ediyoruz" dedi.

Karaman, rayların aşındığı yönündeki spekülasyonlara da cevap verdi. Demiryollarının sürekli çalışan bir sistem olduğunu kaydeden Karaman, bakım ve ölçümünün sürekli yapıldığını ifade etti. Yüksek hızlı trenin kontrolünün yurtdışındaki tecrübeli firmalara ve üniversitelere yaptırıldığını anlatan Karaman, "Ne rayımızda ne yolumuzda sıkıntı yok. Her türlü emniyeti sağladık" diye konuştu. Kuş sürülerinin yaşattığını sıkıntının hatırlatılması üzerine Karaman, daha önce deneme seferlerinde de kuş sürüleri nedeniyle trenin hızının yavaşlatıldığını söyledi.

Avrupa Demiryolları Birliği'ne bu konuyu danıştıklarını söyleyen Karaman, onların kendilerine kuşların zamanla buna alışacaklarını söylediğini anlattı. Şu anda bu konuda bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Karaman, "Kuşlarla problemimizi hallettik" dedi.

Karaman, hızlı tren sayesinde Eskişehir'deki okulların üniversite tercihlerinde Ankaralılar için ilk sıraya yerleşeceğini söyledi. Öte yandan yüksek hızlı trenle seyahat edenlerin birçoğu ise merak ettiğini için hızlı treni tercih ettiğini söylerken, seyahat edenler memnuniyetlerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?