3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankara şehidini uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Erkmen'in cenazesi memleketi Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Erkmen için Polatlı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ile Ankara Garnizonu'ndaki generaller, subaylar ve binlerce vatandaş katıldı.

Orgeneral Başbuğ vatandaşların alkışları eşliğinde geldiği tören alanında şehit ailesine taziyelerini ilettikten sonra şehit Uzman Çavuş Erkmen'in naaşı önünde selam vererek bir süre saygı duruşunda bulundu.

Şehit Uzman Çavuş Erkmen'in naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Polatlılılar, Atatürk Caddesi boyunca top arabasında taşınan şehitlerini dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı. Evlerine ve işyerlerine Türk bayrağı asan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.

Cenaze namazı öncesinde bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken şehidin annesi Fadime ve babası Adem Erkmen ile diğer yakınları da evlatlarının Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Silahlı Kuvvetlere katılmasının ardından şehit olması halinde köyü Şabanözüne defnedilmesini vasiyet eden şehit Uzman Çavuş Erkmen'in naaşı askeri yetkililerin aileyi ikna etmesi sonucu Polatlı Şehitliği'nde toprağa verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:46:39
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 18:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?