3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Ankara'da seçimler yenilenmeli'

CHP’nin Ankara Anakent Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın: Seçimler yenilenmeli.

CHP’nin Ankara Anakent Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, başkentte hem seçim döneminde hem de seçim günü pek çok seçim yasağının ihlal edildiğini, elektriklerin kesildiği ve seçim sandıklarının çalındığını belirterek “Ankara seçimleri şaibelidir. Bu nedenle seçimler yenilenmelidir. Biz gerekli itiraz başvurularımızı yaptık” dedi.

Karayalçın, seçim öncesinde de sürecin hem yasalara hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) karar ve kurallarına aykırı bir biçimde yaşandığını kaydetti. Karayalçın, kendi aleyhine internette siteler açıldığını ve kurgu filmlere dayalı olarak yüz binlerce korsan kaset hazırlanıp kentin dört bir yanında dağıtıldığını anımsattı.

Seçim döneminde Ankara’da korsan billboard’ların ortaya çıktığını anımsatan Karayalçın, şöyle devam etti: “Bunlar için 100 milyarlarca para harcanılmıştır. Maalesef kamu kuruluşları ve kamu otoriteleri başvurulara rağmen engelleyememiştir. Bu yaşananlar seçim hukukunun ihlal edildiğinin temel göstergesidir. Ayrıca seçim günü Melih Gökçek seçimin yapıldığı gün öğlen saatlerinde basına bir anket açıklamıştır. Bu asla kabul edilemez.” Karayalçın, Başbakan Erdoğan’ın da kesintilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ya da TEDAŞ’tan kaynaklanmadığını açıkladığını kaydetti.

‘YSK’YE SABOTAJ RAPORU SUNULDU’

Karayalçın, önceki gün Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün seçim gecesi yaşanan kesintilerin sabotaj olduğuna ilişkin bir raporu YSK’ye sunduğunu savundu. Karayalçın, “Elektrik kesintilerinin yanı sıra sandıklar çalınıyor ve veritabanı çöküyor. Bütün bunlara dayanarak Ankara’da seçimlerin çok şaibeli olduğunu iddia ediyorum. Bu seçim şaibelidir, bu nedenle yenilenmeledir. Ortada siyasi bir mağduriyet bulunmaktadır. Bu asla göz ardı edilemez, örtülemez. Bununla ilgili biz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. YSK’nin süresi içinde bazı itirazlarımız oldu. Yeni itirazların yapılması gerekiyorsa onu da yapma kararlılığındayız” diye konuştu.
 

Cumhuriyet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 08:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?