3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Apaydın'dan yarı yıl uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin seyahatlerde sürekli istirahat etmelerinin yararlı olacağını kaydederek ön koltuklara 12 yaşından küçüklerin oturtulmaması gerektiğini ifade etti. Apaydın, sürücülere her zaman ihtiyatlı olmaları gerektiğini belirterek, "Sürücüler seyahati sıkıntılı ve problemli olmaktan ziyade daha rehavetli, daha modern bir hale getirmelidir" dedi. 

2008-2009 eğitim-öğretim yılı yarı yıl tatili dolayısıyla tatile çıkacak olan sürücülere çeşitli uyarılarda bulunan TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşık 15 bin civarında öğrenci ile 600 bin öğretmenin tatile çıktığını ifade etti. Tatile çıkacakların bir kısmının şehirlerarası seyahatlerde bulunacaklarını ve tatillerini yakın akrabalarının yanında geçireceklerini belirten Apaydın, "Mevsim kıştır. Tatile çıkan sürücülerin gidecekleri yerlerde kış şartları ağır olabilir. Kar, buz ve sis olabilir. Bu
nedenle tatile çıkacak sürücüler mutlaka arabalarına kışlık bakım yaptırmalıdır. Sürücüler seyahati stres haline getirmemeli ve seyahatin rehavetini yaşamalıdır. Hiçbir zaman hızlı araç kullanılmamalı. Sürekli istirahat yerlerinde dinlenilmelidir" şeklinde konuştu. 

Kış mevsimi olması dolayısıyla sürücülerin arabalarını kışa hazır bulundurmaları gerektiğinin altını çizen Apaydın, "Mesela kabak lastiklerle seyahat edilmemeli. Araçlarda sürekli antifriz, çekme halatı olmalı. Özellik depoları tam dolu olmalı. Çünkü kış şartlarında yolların kapanması halinde araç sürekli çalışması gerekecektir. Sürekli ihtiyatlı olmalı. Sürücüler tatili sıkıntılı ve problemli olmaktan ziyade daha rehavetli daha modern bir hale getirmelidir" diye konuştu.
Özellikle araba içerisinde telefonla konuşulmaması gerektiğini vurgulayan Fevzi Apaydın, "Telefonun yanında sürücüler de sigara içmemelidir. Çünkü bu hem kendilerine hem de araçta bulunanlara zarar vermektedir. Ayrıca ön koltuklara 12 yaşından küçük çocuklar oturmamalıdır. Ön ve arka koltukta oturan yolcular ise kesinlikle emniyet kemerlerini takmalıdırlar. Tatile çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve veliler sağlıklı ve rahat bir tatil geçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 11:35:46
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 13:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?