3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Araç muayene çetesi çökertildi

Ankara polisi fenni araç muayene işlemlerinde kullanılmak üzere sahte hologram ve etiket basarak piyasaya süren bir şebekeyi çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, Altındağ semtinde bulunan Çağatay R. isimli bir kişinin kendisine ait olan matbaada fenni araç muayene işlemlerinde kullanılan hologram ve etiketlerin basıldığını belirledi.

Düzenlenen operasyonda Çağatay R., Hasan K., Ahmet G. ve Taner Y. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte fenni araç muayenesinde kullanılan hologram ve etiketlerin yapımında kullanılan seligrafi kalıbı, Ulaştırma Bakanlığı logolu aydınger kağıdı, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 261 tabaka toplam 7 bin 895 adet hologram ve etiket, T.C. ibareli metal mühür, 3 adet değişik işyeri başlıklarını taşıyan plastik kaşe, değişik kişiler adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı fotokopileri, ikametgah ilmühaberi aslı, tapu ve nüfus cüzdanı fotoğrafları ele geçirildi.

Tahminen yaklaşık 1 milyon TL'lik haksız kazanç elde ettikleri öğrenilen zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 15:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?