3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Aselsan'dan TSK'ya güvenli telsiz

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait tüm unsurlarının ortak kriptolu ve kesintisiz iletişimini sağlayan ASELSAN, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 51.3 milyon dolar tutarında bir sözleşme daha imzaladı.

ASELSAN'dan yapılan açıklama göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında 14 Nisan 2009 itibariyle 51.3 milyon dolar tutarında bir sözleşme daha imzalandı. ASELSAN ilk faaliyet alanı olan taktik telsiz alanında en ileri teknoloji olan Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisini geliştirdi ve bugüne kadar 7 binin üzerinde Yazılım Tabanlı Telsiz üretimi gerçekleştirdi.

Projede imzalanan üçüncü sözleşme ile Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisi ASELSAN tarafından tüm kuvvetlerde yaygınlaştırılarak, hava ve deniz platformları üzerinde de uygulanacak ve bu şekilde tüm kuvvetlerin müşterek harekatta kullanacağı ortak kriptolu ve elektronik harp korumalı telsiz çözümü oluşturulmuş olacak.Proje kapsamında teslim edilecek olan kara, deniz ve hava platformları sayısal telsizleri, harekat alanında gerekli tüm haberleşme fonksiyonlarını güçlü bir işlemci altyapısı üzerinde koşan değişik yazılımlar ile yerine getiriyor.

Türkiye'nin ilk milli ve özgün HF Telsizi olma özelliğine sahip olan Yazılım Tabanlı HF Telsizi, TSK'ya, frekans atlamalı ve kriptolu uzun mesafe haberleşme yeteneğini kazandırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?