3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Asfalt serme çalışmaları tam gaz

Mamak Belediyesi, yapılaşması bitmemiş, alt yapı hizmetleri tamamlanmamış yeni açılan yollarda sathi kaplama uygulamasına gidiyor.

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde asfalt serme çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Yapılaşması biten, alt yapısı tamamlanan, yıpranan yollara asfalt seriliyor. Alt yapısı tamamlanmayan sokak ve caddeler ise maliyeti çok düşük olan sathi kaplamayla asfaltlanıyor.

Bostancık Mahallesi'nde sathi kaplama çalışmalarını inceleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, uygulamanın Ankara'da ilçe belediyeleri arasında bir ilk olduğunu bildirdi. Şehirler geliştikçe, yeni yollar açıldıkça hizmet alanının da genişlediğine işaret eden Akgül, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi biz de asfalt serme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Asfalt atıldıktan sonra alt yapıyla ilgili süreç arkasından geliyor. Bu da metrekaresi 30 TL olan asfaltın defalarca kazılmasını gerektiriyor. Milli servetin heba olmaması için tasarruf etmek zorundayız. Biz de Ankara'da bir ilk olan, Türkiye'de de birkaç belediyede gerçekleştirilen sathi kaplama uygulamasına geçtik" dedi.

Akgül, Sathi kaplamayla asfalt maliyetlerini düşürdüklerini, normal asfalta göre 10'da 9 oranında tasarruf sağladıklarını bildirdi. Sathi kaplama cihazını yerli üretim olarak yaptırdıklarını belirten Akgül, "Denemelerden çok güzel sonuçlar aldık. 30 TL'lik asfalt masrafı 3 TL'ye düştü. Yıllık 100 bin ton asfalt attığımızı düşünürsek bunun maliyeti 8 milyon TL ediyor. Biz bu masrafı 800 bin TL'ye düşürdük. Önümüzdeki sezon bu çalışmayı daha da genişleteceğiz" diye konuştu.

Akgül, asfalt dökümünün sathi kaplamaya göre çok daha fazla zaman aldığına dikkat çekti. "Önemli olan vatandaşların mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi" diyen Akgül, mahalle sakinlerinin yazın tozlu, kışın çamurlu yol sıkıntısından kurtulacaklarını belirtti. Belirli bir program dahilinde yürüttükleri çalışmalarla Mamak'ın daha modern ve çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade eden Akgül, mahalle sakinleriyle de bir süre sohbet etti.

Yolların kış ayları öncesi asfaltlanmasının memnuniyetini yaşayan mahalle sakinleri Başkan Akgül'e, teşekkürlerini iletti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 11:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?