3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Asgari ücret zammına simitli tepki

MHP'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMINA SİMİTLİ TEPKİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücretliye simit kadar zam yapıldığını belirterek, bu zammı iade etmek için Başbakan'a kargoyla simit göndereceklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ve Mersin Milletvekili Behiç Çelik'le birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Vural, ilaç üzerinde tekelci sermayenin istekleri doğrultusunda politika oluşturulmak istendiğini belirterek, bu işin baş tezgahtarının Başbakan Erdoğan olduğunu savundu. Vural, MHP Kırıkkale Milletvekili Durmuş'un, eczanelerle ilgili oynanan oyunun altında nelerin yattığını açıklayacağını ifade etti.

Durmuş, Başbakan Erdoğan'ın kendisine örnek seçtiği ABD'de nüfusun yüzde 45'inin sosyal güvencesinin bulunmadığını söyledi. ABD'de ilaç bağımlılığı ve ilaçtan zehirlenmelerin had safhada olduğuna işaret eden Durmuş, ilacın, kontrolsüz kullanım veya istismarı durumunda kalıcı yan etkileri ve öldürücü sonuçları olan bir zehir olduğuna işaret etti. Durmuş, "Varsa yoksa yandaşların çıkarı ve Başbakan'ın koltuğu. Artık ilaçların reklamı yapılacak, zincir marketlerde satışa çıkacak, reklamları yapılabilecek.

15 milyarlık ilaç cirosu 30 milyara çıkacak. 19 milyonu yoksul olan Türk milleti, vergilerini dünya ilaç kartellerine vermeye devam edecek. İnsanlar denetimsiz ilaç kullanımına bağlı olarak karaciğer ve böbrek yetmezliğinden ve zehirlenmeden ölebileceği gibi ilaç bağımlısı da olabilecek. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlarımıza ve eczacılarımıza reva gördüğü muamele budur" şeklinde konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın Bilkent Üniversitesi'nde Turgut Özal ödülü aldığını hatırlattı. Bu ödülü Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın verdiğini belirten Vural, Başbakan Erdoğan ödül töreninde Turgut Özal'dan alıntılar yaptığını ve 'Özal'dan aldığımız emaneti ileriye götürmeye çalışıyoruz" ifadelerine yer verdiğini söyledi. Vural, Başbakan Erdoğan'ın Turgut Özal'a övgüler yağdırdığını anlattı. Özal'a karşı hakaretlere varan yaklaşım tarzlarını gördüklerini söyleyen Erdoğan'ın 'O insanlar bu ülkede siyaset

yaptılar. O gün o hakaretleri yapanlar bugün bunu anılmaz duruma düşüyorlar' şeklinde konuştuğuna işaret eden Vural, bu milleti aptal yerine koymak isteyen zihniyetin maskelerini Türk milleti ile birlikte sökeceklerini söyledi. Vural, "Bugün Turgut Özal ödülü alan adam bunları söylüyor. Oradakiler de alkışlıyorlar. Yıl 5 Ocak 1991. Hamburg'da Erdoğan konuşuyor" diyerek Erdoğan'ın konuşmasını gazetecilere bilgisayardan izletti. Vural, Erdoğan'ın bu konuşmada, "Sen bu millete baba değilsen bu millet de seni

azledecektir. Baba değiller ama ne bunlar? Bunlar uşak, uşak. Neyin uşağı? Batının uşağı, Amerika'nın uşağı. Tabii uşaktan baba olmaz" şeklinde konuştuğunu söyledi. Vural, "Bu milletin hafızası yok mu zannediyorsun. Bu ne biçim istismardır. Yalanla, aldatmayla siyaset ancak bu kadar olabilir" diye konuştu.

Vural, basın toplantısının son bölümünde, MHP grubunu ziyarete gelen Asgari Ücretliler Derneği üyelerini basın toplantısı salonuna davet etti. Asgari Ücretliler Derneği Başkanı Kazım Çorap, Vural'a simit getirdi. Vural ise simitlerin bir kısmını basın mensuplarına dağıttı. Vural, "Başbakan Erdoğan'ın asgari ücretlileri mahkum ettiği simit bu. Ankara simidi. Asgari ücrete yaptıkları zam da simit kadar bir zam olduğu için asgari ücretliler yapılan zammı kutlamak için simitle geldi" diye konuştu.

Asgari Ücretliler Derneği Başkanı Çorap ise Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını isteyerek, "10 milyon asgari ücretli ne yiyor, ne içiyor araştırılsın. Aramızda bir defa sinemaya, tiyatroya gitmiş, yeni bir giysi almış asgari ücretli var mı acaba?" şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Vural, asgari ücretin 546 liradan 577 liraya çıktığına işaret ederek 31 milyon zam yapıldığını söyledi. Vural, bu zammın 5 kişilik aileye günde 1 simit anlamına geldiğini belirterek, aile bireylerine her öğünde bir simidin 5'te 1'inin düşeceğini söyledi ve simitleri 5'e bölerek gazetecilere gösterdi. Vural, asgari ücretliye yapılan zammın aynen iadesi için Başbakan Erdoğan'a kargoyla iki simit göndereceklerini söyledi.

MHP'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMINA SİMİTLİ TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:20:01
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?