3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Atamalarda mevzuat uyarısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Atanacak sözleşmeli öğretmen sayısının, kadrolu öğretmen sayısından fazla olmasının mevzuata aykırı bir durum olduğunu" bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, ''Bu ay içerisinde 15 bin öğretmen alınacağı, bu öğretmenlerin 10 bininin sözleşmeli, 5 bininin ise kadrolu öğretmen olarak istihdam edileceği yönünde bilgiler edindiklerini'' ifade etti. Bir atama döneminde atanacak sözleşmeli öğretmenlerin kadroludan fazla olmasının hukuka uygun olmadığı iddiasında bulunan Koncuk, şunları kaydetti:

''Öğretmen atamalarında sözleşmeli öğretmen sayısının kadrolu öğretmen sayısından fazla olması kabul edilemez ve mevzuata tamamen aykırıdır. Sözleşmeli öğretmenlik asal atama biçimi değildir, kadrolu öğretmen ataması yapılamaması durumunda başvurulacak bir yöntem olduğu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesinde ifade edilmektedir. Bu durumda, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının 10 bin sözleşmeli, 5 bin kadrolu öğretmen ataması yapması ilgili kanunla çelişmektedir.''

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 12:39:33
Güncelleme :9 Ağustos 2009 Pazar 12:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?