3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Atatürk törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıldönümünde Mamak Cebeci Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Öğrencilerin, şiirler okuduğu, marşlar söylediği programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Atatürk Saygıyla Anıldı

Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yılında Cebeci Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Okulun spor salonunda gerçekleştirilen törene Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu

Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te sirenler çalınarak 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrası okul korosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından tören şiirler, vecizeler ve okul korosunun söylediği marşlarla devam etti.

Minnetle Anıyoruz

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 71. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Bu gün vesilesiyle Atatürk’ün bıraktığı bu değerli mirasa sahip çıkarak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak güç, azim ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?