3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ateş: 'Bu 29 Mart'ın rövanşıdır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, 29 Mart seçimlerinde Türkiye halkını sindiremeyenlerin şimdi bilim adamlarını ve düşünce kuruluşlarını sindirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu, 29 Mart seçimlerinin bir rövanşıdır" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında Kanal B ve Başkent Üniversitesi'nde polisin aramaları devam ediyor. Gazetecilerin daha önce kampüsten içeri girmelerine izin verilmezken, daha sonra Kanal B binası önünde gelmeleri ve buradan yayın yapmalarına izin verildi.

Kanal B televizyonu ve Başkent Üniversitesi'ndeki aramalar üzerine kampüse gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, Türkiye'de demokrasiye yakışmayan, demokratik bir ülkede olmaması gereken çirkin olaylar meydana geldiğini söyledi. Bugün gözaltına alınan Mehmet Haberal'ın dünya çapında bir bilim adamı olduğunu belirten Ateş, Türkan Saylan'ın da dünya çapında bir bilim insanı olduğunu ve Atatürkçü düşünceyi yaymak için kurulan derneğin Türkiye çapındaki bütün şubelerinin arandığını söyledi. Yine Türkiye'de Cumhuriyet'in çocuklarını sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşturmak için faaliyet gösteren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bütün şubelerinin baskı altında olduğunu ifade eden Ateş, "Dünyanın hiçbir yerinde anti demokratik baskılar için kullanılan bir hukuk sistemi yoktur" dedi.

Türkiye'nin çok ciddi bir terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Ateş şunları kaydetti:

"Bu terör, iktidar odaklı bir terör dalgasıdır. Bu terör Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş, bütün devlet olanaklarını kullanan bir iktidar terörüdür. Buna seyirci kalınmaması gerekir. Türkiye'de dünya çapında bilim adamlarıyla övünmemiz gerekirken cezaevlerine koyuyoruz. Bilim adamları sindirilmektedir. Bu bir terör örgütü değildir. Türkiye'de bir terör vardır. Bu 29 Mart seçimlerinde Türk halkını sindiremeyenler şimdi Türkiye'nin bilim adamlarını, demokratik düşünce kuruluşlarını sindirmeye çalışmaktadır".

Ateş, Kanal B'deki tüm arşiv görüntülere ve disketlere el konulduğunu söyledi.
Kanal B Haber Müdürü Metin Kayıhan da Mehmet Haberal'ın evindeki aramalarla ilgili bilgi verdi. Kayıhan, Haberal'ın panellerde yaptığı konuşmalar ve haber CD'leri ile kişisel evrakları ve dizüstü bilgisayarına el konulduğunu bildirdi. Kayıhan, Haberal'ın bir odada kapalı tutulduğu ve kimseyle görüştürülmediğine yönelik haberleri de yalanlayarak aramalar sırasında Haberal'ın polise yardımcı olduğunu söyledi.

Sabah saat 07.00'de başlayan aramaların saat 09.45'de sona erdiğini söyleyen Kayıhan, aramaların Haberal'ın evinin sade ve mütevazı bir ev olmasından dolayı kısa sürdüğünü söyledi. Haberal'ın sağlık durumunun da iyi olduğunu açıklayan Kayıhan, Haberal'ın tek talebinin ameliyat ettiği hastalarını kontrol etmek olduğunu ancak bu talebinin kabul edilmediğini söyledi. Kayıhan, Haberal'ın evine giriş çıkışları kaydeden güvenlik kamerası görüntülerine de el konulduğunu bildirdi. Kanal B'deki aramalarla ilgili olarak da Kayıhan, 5 yıllık bir arşivleri olduğunu ve bunların alınması durumunda yayın yapabilmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Kanal B ve Başken Üniversitesi Rektörlüğü'nde aramalar devam ediyor. Bu arada İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu da Kanal B televizyonunu ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:55:33
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 13:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?