3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Avukata haciz bıçağı

Ankara Barosu avukatlarından Suat Yaşa, bürosuna gelen bir kişi tarafından bıçakla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suat Yaşa'nın avukatın haciz işlemi uyguladığı belirtilen Y.İ, dün öğleden sonra Toros Sokak'taki avukatlık bürosuna bir arkadaşıyla gitti. Avukat Yaşa ile tartıştığı öne sürülen Y.İ'nin, daha sonra üzerindeki bıçakla Yaşa'yı yaraladığı belirtildi.

Binada bürosu olan diğer avukatların müdahalesinin ardından kaçtığı ifade edilen Y.İ, gece polislerce yakalandı. Gözaltına alınan Y.İ, hakkındaki işlemlerin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Numune Hastanesine kaldırılan Suat Yaşa'nın bıçak darbesiyle parçalanan sağ böbreğinin alındığı belirtildi. Karaciğerinde de hasar olduğu ifade edilen Suat Yaşa'nın halen yoğun bakım altında tutulduğu öğrenildi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise son 10 yılda avukatlara 255 saldırıda bulunulduğu belirtilerek, “saldırının 'kişisel ilişki-husumet' gibi kavramlarla açıklanmasının mümkün olamayacağı” ifade edildi.

“Saldırının, savunmaya olduğu kadar yargı kurumuna da yapıldığı” kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Yalnızca müvekkilinin haklarını savunma kapsamında mesleki görevini ifade eden meslektaşımıza yapılan bu saldırı, tüm yargı mensupları ve siyasi otorite için ciddi bir uyarı olmalıdır. Kendi hukukunu uygulama ve cezalandırma düşüncesinin eyleme geçirilmesinde içinde bulunulan ortamın da cesaret verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Her fırsatta savunma ve avukatlık mesleğine yapılan haksız eleştirilerin, bu saldırılarda büyük payı bulunmaktadır.”

Açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ve 78 baronun “bugüne değin hiç ödün vermediği ilkelerine inanç ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğinden şüphe duyulmaması” gerektiği belirtilerek, “Son bulmasını dilediğimiz ve istediğimiz bu tür saldırılar hiçbir şekilde savunma mesleğini en iyi şekilde ifade etme istek ve idealimizden bizi geri döndüremeyecek, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla oluşturulmasına yönelik mücadele azmimizi daha da güçlendirecektir” denildi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 22:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ÖNAL IP: 88.248.69.xxx Tarih : 30.08.2009 01:02:11

Dürüstlüğü ve Beyefendiliği ile tanınan Suat Beye Yapılan bu Saldırıyı Kınıyorum. Suat Bey'e Acil şifalar dilerim.