3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Azrail minibüs şoförü çıktı!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 11 öğrencinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin hazırlanan ön raporda kazaya araç sürücüsünün aşırı hız yapmasının neden olduğu belirtildi.

Bolu Abant'ta düzenlenen piknikten dönen Gazi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu 06 D 8538 plakalı minibüsün Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi beldesi yakınlarında devrilmesi sonrası, emniyetin hazırladığı ön rapor tamamlandı.

Edinilen bilgiye göre, ön raporda araç şoförü Hacı T.'nin, aşırı süratli olduğu ve hız ihlali yaptığı için Karayolları Trafik Kanunun 51/2 (b) maddesinden kusurlu olduğu belirtildi. Araçtaki takograf cihazının devre dışı bırakıldığı ve sürücünün ehliyetinin bu cihaza takılı olmadığı da tespit edildi.

Raporda ayrıca bu tarz araçların yolcu taşıması için Ulaştırma Bakanlığından alması gereken yetki belgesinin de bulunmadığının belirlendiği kaydedildi. Daha detaylı bir rapor hazırlanması için Trafik Daire Başkan Yardımcısı başkanlığında bir uzman ekibin oluşturulduğu, ekibin kazayla ilgili araştırmaya başladığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?