3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Babaharman Parkı'na yeni çehre

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Babaharman Parkı'ndaki yenileme çalışmaları tamamlandı.

Protokol Yolu güzergahında bulunan parkta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, uzun zamandır boş olan ve kullanılmayan süs havuzlarının pek çoğunun iptal edilerek yerlerine estetik ve işlevsel yapılar konduğunu kaydetti.

"Parkı yeniden projelendirirken hem şık hem de işlevsel olması için özellikle gayret sarf ettik" diyen Tiryaki, "Projede cazibe noktası parkın girişi oldu. Parkın hemen girişinde büyük bir havuz ve arkada onu besleyen ufak bir havuz var. Yine
girişte Altındağ Belediyesi'ni simgeleyen ve ziyaretçileri karşılayan bir anıt-heykel var. Özellikle ışık oyunları dikkat çekici" dedi.

Projenin yaklaşık 400 bin TL'ye mal olduğunu da kaydeden Tiryaki, "Ankara'nın en büyük hastanelerinden birine ve belediyemize ait kültür merkezine komşu olan park, bu özellikleriyle gün içinde çok fazla vatandaşın uğrayıp soluklandığı bir parktı. Ancak uzun süre bakımı yapılmamıştı. Yine Protokol Yolu güzergahında olması da tadilatın hızlıca yapılmasını gerektiren bir diğer önemli husustu. Kış şartlarına rağmen çalışmalarda aksama olmadı, parkı öngördüğümüz tarihte yeniden hizmete açtık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 23:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?