3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bahçıvanlık kursuna büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine her yıl düzenlediği bahçıvanlık kurslarının büyük ilgi görmesi üzerine kayıt işlemleri gününden önce sona erdi.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, vatandaşların büyük talep gösterdiği kurslara son başvuru tarihi 29 Nisan olmasına rağmen bugün itibarıyla başvuruları bitirmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Bahçıvanlık kursunun ilk döneminin 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını belirten Akgül, 8'er günlük düzenlenen kurslarda ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 3 gün ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara'nın büyük parklarında uygulama yapılacağını söyledi. Akgül, ücretsiz olarak düzenledikleri bahçıvanlık kurslarının başkentte geleneksel hale gelmesini sağladıklarını kaydederek, kursun ilk döneminin 13 Mayıs Çarşamba gününe kadar süreceğini belirtti. x

Akgül, kurs bitiminde kursiyerlerin 'Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası' alacağını söyledi. Başkentlilerin salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda bilinçlendirilmelerinin amaçlandığı bahçıvanlık kurslarının ikincisi 11-21 Mayıs, üçüncüsü ise 25 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:12:55
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 10:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?