3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlar görevlerini devrediyor

Kabinede yapılan son değişiklik ile Devlet Bakanlığı görevine atanan Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Ömer Dinçer'e devretti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Bakan Çelik, 30 Ağustos 2007 tarihinde başladığı bakanlık görevinde 20 ayı doldurduğunu ifade ederek, "Bu sürede ülkemizin geleceğine on yıllarca damgasını vuracak icraatlara hep birlikte imza attık" dedi.

Çelik, bakanlık döneminde Sosyal Güvenlik Reformu'nun yasalaştığını, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırıldığını, 146 Sosyal Güvenlik Merkezi kurulduğunu, kayıt dışıyla ilgili önemli düzenlemeler yapıldığını ve istihdamın üzerindeki yüklerin kaldırıldığını söyledi. Çelik, Ömer Dinçer'in de çok önemli hizmetlere imza atacağından kuşku duymadığını ifade etti.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise, bugüne kadar başarılı çalışmalarından ötürü Çelik'e teşekkür ederek, Çelik'in yeni görevinde de başarılı olacağına inandığını ifade etti. "Sayın Çelik gönül rahatlığıyla arkasına bakmadan gidebilir" diyen Dinçer, bakanlık döneminde başarılı olabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Çelik ve Dinçer, birbirlerine çiçek hediye ederek başarılar diledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?