3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlar Kurulu Pazartesi toplanıyor

Bakanlar Kurulu, Ocak ayı işsizlik rakamlarının yüzde 15.5 düzeyinde çıkmasının ardından atılacak 'acil' adımları görüşmek üzere pazartesi günü toplanacak.

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak ayında yüzde 15.5'e çıkarak tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşan işsizlik rakamı hükümeti harekete geçirdi. Hükümet, yeni dönemdeki önceliğini 'işsizlikle mücadele' olarak belirledi. Bakanlar Kurulu, 20 Nisan Pazartesi günü 'işsizlik' gündemiyle toplanma kararı aldı.

Toplantının ana gündem maddesi olan işsizlikle mücadele, istihdam politikası ve alınacak tedbirlerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kurula kapsamlı bir brifing verecek.

Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik rakamlarının rekor düzeye ulaşmasının ardından ekonomi bakanlarına işsizliğin nedenlerinin araştırılması için talimat verdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik dün Maliye Bakanlığı'nda uzun süren bir toplantı gerçekleştirerek, işsizliğin önlenmesi için alınacak tedbirleri masaya yatırdı. 4 ekonomi bakanının hazırladığı ön rapor pazartesi günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirilecek.

Yıl sonunda işsizliğin yüzde 13.5 olmasını bekleyen hükümet, önümüzdeki günlerde de 'İşsizlik' zirvesini toplamak için harekete geçti. Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanması planlanan zirveye sosyal taraflar da davet edilecek. Zirvede, işsizlikle mücadele kapsamında alınacak tedbirler ele alınacak. Hükümetin istihdam politikasının da gözden geçirileceği zirvede, önümüzdeki dönemde izlenecek politikalara son şekli verilecek

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?