3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlar Kurulu'nda gündem; İşsizlik

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 'İşsizlik' gündemiyle toplanan kurulun ana gündem maddesi işsizlikle mücadele paketi olacak.

Bakanlar Kurulu, 2 haftalık bir aranın ardından Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Yeni Başbakanlık Binası'nda gerçekleştirilen toplantı saat 11.30'da başladı. Kurul, Ocak ayı işsizlik rakamlarının yüzde 15. 5 düzeyinde çıkması üzerine atılacak acil adımları gündemine aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik işsizlikle mücadele, istihdam politikası, işsizliğin nedenleri ve alınacak tedbirlerle ilgili kurula kapsamlı bir brifing verecek.

Başbakan Erdoğan, işsizlik rakamlarının rekor düzeye ulaşmasının ardından ekonomi bakanlarına işsizliğin nedenlerinin araştırılması için talimat vermişti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Faruk Çelik işsizlikle mücadele kapsamında yapılması gerekenlere ilişkin bir ön rapor hazırlamıştı.

4 bakanın hazırladığı ön rapor da kurulda masaya yatırılacak. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in gündeme getirdiği İşsizlik Fonu'nda yapılacak esnekliğin de gündeme gelmesi bekleniyor. Hükümetin hayata geçirmeyi planladığı paket kapsamında kriz süresince işsiz kalan gençlere meslek eğitimi ve 330 TL verilmesi, yıl sonuna kadar da en az 200 bin kişinin işsizlik maaşına kavuşması öngörülüyor. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında ayrıca Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci ile Meclis'e gönderilecek yasa tasarıları da ele alınacak.

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da, Merkez Bankası'nın faiz ve para politikalarına ilişkin Kurul'a sunum yapmak üzere Başbakanlığa geldi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?