3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlık önünde greenpeace eylemi

ENERJİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE GREENPEACE EYLEMİ

Varil kostümleri giyen Uluslararası Çevre Örgütü Greenpeace üyeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binasının bahçesinde hükümetin enerji planlarını protesto etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bahçesine gelen nükleer atık varili kostümleri giyen Greenpeace üyeleri "1,2,3,4 tamam, nükleere katlanamam" yazılı bir pankart açtı. Grup adına yapılan açıklamada, bugüne kadar başarısızlıkla sonuçlanan geçmiş dört ihalenin iptalinde temel gerekçenin nükleer enerjinin çok pahalı olması ve finansman sıkıntısı olduğu vurgulanarak buna rağmen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2010 yılı planları içerisinde Mersin ve Sinop'ta kamu ortaklığı sağlayarak

gerçekleştirecek iki yeni ihalenin bulunduğu ifade edildi.

Nükleer enerjinin gerçek çözümlerinin önündeki en büyük engel olduğu ifade edilerek nükleer enerji planlarına hükümetin milyarlarca lira yatırması düşünülürken 2020 yılına gelindiğinde çok daha fazla pahalı fosil yakıt alımı yapılıyor olunacağı vurgulandı.

Grup adına bir heyet bakanlık yetkilileri ile görüşmek üzere içeri girdi. Eylemciler heyetin gelişini kostümleriyle Bakanlığın bahçesinde bekledi. Dışarı çıkan heyet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın özel kalemi ile görüştüklerini ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından grup Bakanlığın bahçesinden ayrıldı.

ENERJİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE GREENPEACE EYLEMİ
ENERJİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE GREENPEACE EYLEMİ
ENERJİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE GREENPEACE EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 11:40:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?