3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Banka soyguncusu adliyede

Başkentte bir banka şubesini soymaya çalışırken yakalanan zanlı adliyeye sevk edildi. Şahıs ifadesinde, borçları nedeniyle soygun girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

Demetevler Metro İstasyonu'nda bulunan ING Bank'ı silahla soymak isteyen ve güvenlik görevlisi ile çıkan arbede sonucunda polis ekipleri tarafından yakalanan Ahmet B., Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ndeki sorgulamasında kredi kartı ve ihtiyaç kredisi nedeniyle 15 bin TL kadar borcu olduğunu, bu nedenle soygun girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Bilgisayar teknisyeni olduğu öğrenilen zanlı, olaydan 45 dakika önce metro istasyonuna geldiğini ve bankanın kapısının açılmasını beklediğini söyledi.

Kapının açılmasının ardından başında bere ile içeri girerek silah tehdidiyle banka görevlilerinden paraları isteyen zanlının, güvenlik görevlisinden silahını istediği sırada arbede yaşandığı ve görevlinin ayağından vurulduğu belirlendi. Silah sesini duyarak olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanan zanlının evli olduğu öğrenildi. Ahmet B., Gasp Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, olayda sağ ayağından vurularak yaralanan güvenlik görevlisi Ahmet Can'ın hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?