3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Barack Obama Ata'nın huzurunda

ABD Başkanı Barack Obama, Ankara'daki temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.Obama, ziyaretinin ilk durağı olan Anıtkabir’e saat 10.50’de geldi.

Resmi ziyaret çerçevesinde dün akşam Ankara'ya gelen Obama, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

ABD Başkanı Obama'nın saygı duruşundaki "ti borusu sesi" sırasının bir bölümünde, elini kalbinin üzerine koyması dikkati çekti.

Obama, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

ABD Başkanı deftere şu satırları yazdı:

"Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuşaklar boyunca ilham vermeye devam eden Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur.

ABD'nin 44. Başkanı olarak, Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmeyi, Atatürk'ün, halkına umut veren modern ve müreffeh bir demokrasi olarak Türkiye vizyonunu desteklemeyi ve 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

Obama daha sonra Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bir araya gelecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Obama saat 14.30 sıralarında TBMM’ye gelecek.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:06:38
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 11:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?