3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakan Erdoğan Brüksel yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Başmüzakereci' olarak atadığı Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile birlikte 4 yıl aradan sonra Brüksel'e gidecek.

Başbakan Erdoğan, Ulusal Program'ın yayımlanmasının ardından 18-19 Ocak tarihleri arasında Belçika'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Belçika'nın başkenti Brüksel'e son olarak Şubat 2005'te NATO zirvesi için giden Erdoğan, 4 yıl aradan sonra Brüksel'e çıkarma yapacak.

Erdoğan'ın Brüksel ziyareti AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun daveti üzerine gerçekleşecek. Erdoğan, Brüksel temaslarında çok sayıda think-thank kuruluşuyla da bir araya gelecek. Erdoğan'ın AB çevrelerinden gelen 'reformlar
yavaşladı' eleştirilerine AB'nin kalbinin attığı yerden cevap vermesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın, eleştirilere karşın hükümetin AB'yle ilgili attığı adımları ve çıkarılan yasal düzenlemeleri ayrıntılı olarak anlatacağı öğrenildi.

Hükümetin, Ulusal Program çerçevesinde yapacağı düzenlemelere ilişkin de Erdoğan, AB yetkililerine bilgi verecek. Başbakan Erdoğan, Brüksel'i son olarak 2005 yılında ziyaret etmişti. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla 15 üyeli AB'nin 14 başkentini ziyaret eden Erdoğan, 2005 yılından bu yana Brüksel'i ziyaret etmedi.

BABACAN VE BAĞIŞ İLE BİRLİKTE GİDECEK

Başbakan Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesinde sürpriz bir kararla AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ı 'Başmüzakereci' olarak atamıştı. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan 'Başmüzakerecilik' görevini alarak, AB ile tam üyelik müzakerelerinde müzakere yürütme görevini Bağış'a vermişti. Erdoğan, AB'de olumlu karşılanan bu atamanın hemen ardından Bağış ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile birlikte Brüksel'de temaslarda bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?