3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakan Erdoğan meydanlara iniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimler öncesinde miting takvimi belli oldu. Erdoğan, seçime kadar 60 ili gezecek. Miting startını pazar günü Kocaeli'den verecek olan Erdoğan, miting listesine Diyarbakır başta olmak üzere çok sayıda Doğu ve Güneydoğu ilini de dahil etti.

Başbakan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde meydanlara iniyor. Seçim kampanyasını yarın Ankara'da düzenlenecek bir toplantıyla kamuoyuna açıklayacak olan Başbakan Erdoğan, Türkiye genelindeki tüm büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını da tanıtacak. Erdoğan, seçim mitinglerine de 8 Şubat Pazar günü Kocaeli'den start verecek.

Seçime kadar yoğun bir miting maratonu içine girecek olan Başbakan Erdoğan, bu süreçte seçim çalışmalarına ağırlık verecek. Erdoğan, seçim startını vereceği Kocaeli'nin ardından 10 Şubat'ta Kırşehir, 11 Şubat'ta Kastamonu, 13 Şubat'ta Sivas, 14 Şubat'ta Sinop, 15 Şubat'ta Samsun, 17 Şubat'ta ise Kırıkkale'de miting yapacak.

Erdoğan, miting listesine Diyarbakır başta olmak üzere çok sayıda Doğu ve Güneydoğu ilini de dahil etti. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de de 14 veya 15 Mart'ta miting yapmaya hazırlanıyor. Yeni açılan Kadir Has Stadı'nda partililerle buluşacak olan Erdoğan, seçim mitingini burada yapacak. Erdoğan, Kayseri ziyareti sırasında aynı zamanda çok sayıda toplu açılışı da gerçekleştirecek.

Bu arada seçim kampanyası boyunca kamu araçlarının kullanılmaması için hassasiyet gösterilmesini isteyen Erdoğan, miting yaptığı illerde aynı zamanda resmi açılışlar da yapacak. Kurmaylarına '29 Mart'a kadar gitmediğimiz yer kalmasın' talimatını veren Erdoğan, kendisinin gidemediği illere de bakanları ve parti yöneticilerini gönderecek. Doğu ve Güneydoğu illerine bizzat kendisi gitmek isteyen Erdoğan, 20 ilde miting yapmak üzere genel başkan yardımcılarını, bakanları ve milletvekillerini görevlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?