3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakan neden ağlıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında yaralanan ve tedavi edilmek üzere Ankara'ya getirilen Filistinli yaralıları ziyaretinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaralılarla yakından ilgilenen Erdoğan, "Emin ellerdesiniz, ağabeylerinizin, babalarınızın evindesiniz" diyerek yaralılara moral verdi.

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında yaralanan ve Türkiye'nin temin ettiği ambulans uçakla Ankara'ya getirilen yaralı Filistinlileri, tedavi gördükleri Atatürk Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Erdoğan, hastanede tedavi altına alınan 10 yaralı Filistinli ile tek tek ilgilenerek moral verdi.

Oldukça üzgün olduğu görülen Başbakan Erdoğan, bir yaralının 'Benimle birlikte kardeşim ve yeğenim de vardı, ikisi de öldü' sözleri üzerine üzüntüsünü gizleyemedi. Erdoğan, "Biz burada bütün her şeyinizi inşallah karşılayacağız. Yaralıları da getirmeye devam edeceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Yaralıların durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Erdoğan, saldırıda iki bacağını kaybeden bir Filistinlinin yanında ise gözyaşlarını tutamadı. Yaralı Filistinlinin acılar içinde kıvranması üzerine gözleri dolan Erdoğan, üzüntüsünü daha fazla saklamayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

İki bacağını evine isabet eden İsrail füzesiyle kaybeden yaralı Filistinlinin 3 çocuğu ve eşinin enkaz altında kaldığı öğrenildi. Erdoğan, yaralının ailesinin de Ankara'ya getirilerek tedavi ettirilmesi için danışmanlarına talimat verdi. Hastalarla yakından ilgilenen Erdoğan, odada bulunan diğer hastalarla da sohbet etti. Yaralıların yanağını da okşayan Erdoğan, "Emin ellerdesiniz. Güvenilir yerdesiniz. Burada ağabeyinizin, babanızın evindesiniz" diyerek yaralılara moral verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 23:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?