3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbakanlık'a siyah çelenk!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), sendikacılara yönelik baskıları protesto etmek amacıyla Başbakanlık binasına siyah çelenk bıraktı.

KESK Başkanı Sami Evren, tutuklanan 10 KESK yöneticisinin serbest bırakılmasını istedi.

KESK, illegal faaliyetleri gerekçe gösterilerek 10 sendika yöneticisinin tutuklanması ve bazı yöneticilerin görevden alınmasını protesto etmek amacıyla bugün Ankara'da bir eylem gerçekleştirdi. Kızılay YKM binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, siyah çelenk ve pankartlar eşliğinde Başbakanlık binasına kadar yürüdü. KESK Başkanı Sami Evren'in de katıldığı protesto gösterisi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Başbakanlık Binası önünde bir basın açıklaması yapan Evren, 29 Mart seçimlerinden oy kaybıyla çıkan AK Parti'nin yeni bir gerilim politikasını devreye soktuğunu iddia etti. Gerilim politikasının hedef seçtiği kurumlardan birinin de KESK olduğunu öne süren Evren, KESK'e dönük daraltma, küçültme ve güçsüzleştirme faaliyeti yürütüldüğünü savundu. Bu tutumun son dönemde giderek gözaltı ve tutuklamalara dönüştüğünü söyleyen Evren, KESK yöneticilerinin tutuklama ve gözaltına alınmayı gerektirmeyecek nedenlere
rağmen gözaltına alındıklarını veya tutuklandıklarını iddia etti.

Şu anda 10 KESK yöneticisinin tutuklu olduğunu, 3 yöneticinin görevden alındığını ve birçok şube başkanının çeşitli illere sürgün edildiğini kaydeden Evren, bu uygulamaların KESK'e yönelik baskı ve sindirme politikalarının bir devamı olduğunu ifade etti. Nevruz kutlamaları ya da basın açıklamalarına katılmanın suç olamayacağını dile getiren Evren, "Daha 1 hafta önce İstanbul Valisi'nin kanun dışı ilan ettiği Taksim alanına binlerce emekçiyle çıktık. Eğer bu suçsa buyursunlar hepimizi tutuklasınlar" dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK Başkanı Evren, Başbakanlık binasının demir korkuluklarına siyah çelenk bıraktı. Evren, bu çelengin, baskılar sona erinceye kadar Başbakanlığın karanlık bir noktası olarak kalacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 17:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?