3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başbuğ'dan yeni üniforma sözü

Genelkurmay Başkanlığı döneminde bir çok ilke imza atan Orgeneral İlker Başbuğ'un gazilere yeni üniforma sözü verdiği ifade edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Malul Gazi Piyade Uzman Çavuş İsmail Kumartaşlı, Orgeneral Başbuğ'un Afyon ziyaretinde yeni kıyafet sözü aldıklarını söyledi.

Özel bir dosya hazırladıklarını ve bu dosyanın bizzat Orgeneral Başbuğ'a verildiğini belirten Kumartaşlı, "Komutanım da kıyafetin özelliklerini, renklerin anlamını çok beğendi ve söz verdi. Bu konuyla ilgileneceğini belirtti. Komutan fikri çok beğendiğini de söyledi" dedi.

Kıyafetin renkleri ise dikkat çekici. Kumartaşlı'ya göre siyah takım elbise 'yas', beyaz gömlek 'saf, temiz' anlamının yanı sıra 'gerektiğinde göreve gidip can verip kefen giyme' anlamını taşıyor. Kırmızı kravat ve mendil ise 'Türk bayrağını' simgeleyecek.

Kumartaşlı ayrıca, Orgeneral Başbuğ'a şehit ailelerinin maddi durumlarının iyileştirilmesi gerektiği talebini ilettiğini söyledi. Kumartaşlı, Başbuğ'un bu talebi haklı bulduğunu ve bazı iyileştirmelerin yapılacağını söylediğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?