3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Akgül BİLSEM'de

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara’daki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Mamak Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti. Akgül, BİLSEM’de yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Üstün Yetenekli Öğrenciler

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak, Altındağ, Keçiören ve Elmadağ ilçelerindeki ilköğretim okullarından özel yetenek testleriyle tespit edilen öğrencilerin eğitim gördüğü Mamak Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Akgül’e ziyarette Meclis Başkan Vekili Erdal Ak da eşlik etti.

Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı

Akgül, yaklaşık 230 öğrencinin okullarından arta kalan zamanlarında devam ettiği BİLSEM’de yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. BİLSEM’de öğrenciler, uygulanan özel program dahilinde eğitim görüyor. IQ testi yapılarak merkeze kaydı yapılan öğrenciler, özel eğitimli öğretmenler tarafından eğitiliyor. BİLSEM’e girmek için öğrencinin IQ’ sunun en az 130 olması gerekiyor. Danışman öğretmenler tarafından ilgi alanları tespit edilen öğrenciler, yetenekleri doğrultusunda bu alanlara yönlendiriliyor. Yetenekli olduğu alanlara göre bilimsel ve sanatsal çalışmalara katılan öğrenciler, bireysel olarak verilen eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor.

Sınıfları Gezdi

Yetkililerle sınıfları gezen Akgül, öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel tasarımlarla yakından ilgilendi. Müzik sınıfında piyano eşliğinde türkü dinleyen Akgül, eğitime yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmeyeceğini belirterek, “BİLSEM’de çocuklarımız okul dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirme imkanı buluyor. Eğitimin insanların, toplumların hayatında çok büyük önemi var. Çocuklarımızın aldığı bu eğitimler ilerde çok başarılı sonuçlar verecek” dedi.

Kalkınmanın Temeli Eğitim

Ülke olarak kalkınmamızın temelinde eğitimin yattığına işaret eden Akgül, kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, özel öğrencilere özel eğitim veren BİLSEM’in, öğrencilerin araştırmacı yönünü geliştirdiğini söyledi
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?