3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Akgül koltuğunu devretti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevini bir öğrenciye bıraktı.

Akgül’den koltuğu devralan Vehbi Dinçerler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Gözde Karabulut, yağdırdığı talimatlarla büyüklerini aratmadı. Küçük Başkan’ın ilk icraatı 23 Nisan dolayısıyla bölgedeki okulların temizliğinin yapılması oldu.

Başkanlık Koltuğunda Devir Teslim

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Mamak Belediye Başkanlığı koltuğunda devir-teslim yaşandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül görevini kısa bir süreliğine Vehbi Dinçerler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Gözde Karabulut’a bıraktı.

Küçük Başkan Düğmeye Bastı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile birlikte Akgül’ü ziyaret eden Karabulut, koltuğa oturur oturmaz projelerini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Verdiği talimatlarla, büyüklerini aratmayan Küçük Başkan’ın ilk icraatı 23 Nisan dolayısıyla bölgedeki okulların temizliğinin yapılması oldu. Telsizle ilgili birim müdürüne talimat veren Başkan Karabulut, önceliği eğitime verdi.

“Eğitim Olmazsa Olmaz”

Eğitimi olmazsa olmaz olarak niteleyen Karabulut, eğitim sorunu çözüldüğünde diğer bütün sorunların kendiliğinden çözüleceğini belirtti. Asfaltı ve kaldırımı olmayan yol bırakmayacağını belirten Karabulut, insanların can güvenliği için trafik levhalarının artırılacağını söyledi. Çevre bilincini oturtmak için çalışma yürüteceğini anlatan Karabulut, çöp arabaları ve çöp kutularını fazlalaştıracağını, geri dönüşüm kutularını yaygınlaştıracağını ifade etti. Ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğini belirten Küçük Başkan, çağdaş bir ilçe çerçevesinde gecekondu sayısının azaltılacağını, kütüphaneler ve etüt merkezleri oluşturacağını, çok sayıda oyun alanı yapacağını belirtti.

Akgül İlgiyle Dinledi

Çiçeği burnunda başkanın projelerini büyük beğeniyle dinleyen Başkan Akgül, “Mamak’ı ortak akılla, biz anlayışıyla yöneteceğiz. Onlar geleceğin büyükleri ve bir gün bu koltuklara oturacaklar. Öğrencilerimizin tavsiyeleri de bizim için çok önemli” dedi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Akgül, günün anısına hediye verdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 08:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?