3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Tanık kolları sıvadı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin tüm borçlarını ödeyerek Çankaya'yı bir yıl içinde hiç borcu olmayan bir belediye haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Çankaya Belediyesi'ni ziyaretinin ardından belediye binasının avlusunda belediye çalışanlarına yönelik bir konuşma yapan Tanık, Çankaya'yı bir yıl içinde hiç borcu olmayan bir belediye haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Belediye yönetimi olarak göreve geldiklerinden itibaren belediyenin bütün gelir ve gider kaynaklarını, hesap hareketlerini büyük bir titizlikle incelediklerini ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinden bir mali plan hazırladıklarını belirten Tanık,
"Yaptığımız planlamalara göre gelecek yılın Nisan ve Mayıs aylarına kadar Çankaya Belediyesi borçsuz bir belediye haline gelecektir" dedi.

Tanık, ilk bir yıl içinde yüksek bütçeli projelere girmeyeceklerini, bu bir yıl içinde zorunlu hizmetlerle, mali yükü az ama yararlı ve yaratıcı projeler üzerinde duracaklarını ifade etti. Borç ödemelerinde çalışanların alacaklarını ödenmesine öncelik vereceklerini vurgulayan Tanık, hizmet üretimi ve kalitesi açısından belediyeye sorun yaratan şirketlerin ise ödeme planının son sırasında yer alacağına dikkat çekti.

Borçlar nedeniyle belediye üzerinde finansal baskılar oluşabildiğine dikkat çeken Tanık, "Bu baskılar da belediyenin hizmet üretimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Amacımız bu mali-finansal baskıları bir yıl içinde üzerimizde bir yük olmaktan çıkarmaktır. Bunu başardıktan sonra istediğimiz hız ve kalitede hizmet üretmenin önünde hiçbir önemli engel kalmayacaktır. Çankaya Belediyesi'nin önü tümüyle açılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?