3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan Toptan kutlamaları kabul etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü dolayısıyla Meclis'te kutlamaları kabul etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü kutlamaları sürüyor. TBMM Başkanı Toptan, Meclis'te kutlamaları kabul etti.

Toptan'ın Tören Salonu'ndaki kutlamaları kabulüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kabine üyeleri, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının temsilcileri ve milletvekilleri katıldı. DTP ise Toptan'ın kutlamaları kabulüne katılmadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve MHP lideri Bahçeli tören salonuna erken gelerek yerlerini aldı. Başbuğ ve Bahçeli'nin ardından gelen Başbakan Erdoğan, önce kuvvet komutanlarıyla ardından Orgeneral Başbuğ'la tokalaşarak yerini aldı. Erdoğan ve Başbuğ kısa bir süre sohbet etti. Toptan'ın kutlamaları kabulüne son gelen lider ise Baykal oldu. Orgeneral Başbuğ'un elini sıkan Baykal, Başbakan Erdoğan'a selam vermeden sırasına geçti. Toptan, protokol sırasına göre kutlamaları kabul etti. Toptan, kutlamaları kabulün sonunda gazetecilerle de tokalaştı ve fotoğraf çektirdi.

Bu arada Meclis'teki tören sırasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, kuvvet komutanlarıyla birlikte salona giren Orgeneral Başbuğ'a 'Hoşgeldiniz Paşam' diye seslendi. Görme özürlü Çelebi'nin kendisini tanımasına şaşıran Orgeneral Başbuğ, "Paşa olduğumu nereden anladın?" diye sordu.

Çelebi'nin yanında duran Eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, Orgeneral Başbuğ'un sorusuna, 'İstihbaratı çok kuvvetli' karşılığını verdi. Çelebi, gazetecilerin, Başbuğ'u nasıl tanıdığını sormaları üzerine, "Sesinden tanıdım. Kulak aşinalığı vardı" cevabını verdi. Bu arada Adalet Bakanı Şahin Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin kabine revizyonuyla ilgili sorusuna, "Sahadayız. Teknik Direktör oyuncu değiştirirse çıkarız" karşılığını verdi

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?