3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkan'dan okuduğu okula ziyaret

BAŞKAN YAŞAR MEZUN OLDUĞU LİSEYİ ZİYARET ETTİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllar önce mezun olduğu Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek, anılarını tazeledi.

Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fevzi Koçak'ın daveti üzerine okulu ziyaret eden Başkan Yaşar, "Devlet okullarında yetiştirilerek buralara geldim. Devletime borcumu unutmuyorum. Elimden geldiği kadar eğitime hizmet vermeye çalışıyorum. Bugüne kadar yaptığım ziyaretlerin en güzellerinden birini yaşadım" dedi.

Yaşar, eski adı Yıldırım Beyazıt Erkek Sanat Enstitüsü olan 1964-1965 yıllarında mezun olduğu okulu gezdi. Okul Müdürü Fevzi Koçak tarafından diploması yeniden verilen Yaşar, duygusal anlar yaşadı. Yerel yönetimlerin eğitime destek vermesi gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Göreve geldiğimde bölgemde bulunan okulların fiziki ihtiyaçlarını karşıladık. Badana boyalarını, tadilatlarını yaptırdık. Hedefim beş yıl içinde Yenimahalle'deki okulların hepsini özel okullar seviyesine getirmek. Ülkemizde eğitim ve sağlığa ayrılan bütçenin ne kadar düşük olduğu ortada. Biz de yerel yönetimler olarak eğitime ve sağlığa elimizden geldiği kadar destek olmalıyız. Devletimiz bizi yetiştirdi. Biz de karşılığını gücümüz ölçüsünde vermeliyiz" diye konuştu.

Meslek okullarının Türk ekonomisi için önemine değinen Başkan Yaşar, hükümetin ekonomiyi daraltmak yerine küçük ve orta ölçekli sanayiciye destek vererek üretimin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Yaşar, "Ekonomimiz giderek daralıyor. Üretimi küçülterek büyük devlet olamayız. Bu zorlu süreç daha çok üreterek ve daha çok istihdam yaparak sona erebilir. Bu nedenle istihdam için kalifiye eleman yetiştiren meslek okullarımıza gerekli desteği vermeliyiz" dedi.

Yaşar daha sonra okulda meslek eğitimi veren sınıfları gezdi. Bir ara torna makinesinin başına geçen Yaşar, makineyi çalıştırarak anılarını tazeledi. Öğrencilerle sohbet ederek bol bol fotoğraf da çektiren Başkan Yaşar, öğrencilere derslerine iyi çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Yaşar, "Sınıf geçmek için değil meslek öğrenmek için çalışın. Ülkemizdeki işsizlik oranı arttıkça iş bulmak da zorlaşıyor. Ülke meseleleri ile ilgilenin, duyarsız kalmayın" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Fevzi Koçak, Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesi'nin çok sayıda ünlü mezun verdiğinin altını çizerek, "Okulumuzun sizin gibi mezunlar vermesinden dolayı iftihar ediyoruz. Bize verdiğiniz destekten dolayı minnettarız" dedi.

BAŞKAN YAŞAR MEZUN OLDUĞU LİSEYİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN YAŞAR MEZUN OLDUĞU LİSEYİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 12:43:31
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 17:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?