3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkent şehidine ağlıyor!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan 9 askerden birisi olan Uzman Çavuş Salih Akyürek'in Ankara'daki baba ocağına ateş düştü. Acılı baba Şuayip Akyürek şehit olan oğlu için, "İçim yanıyor. Ciğerim gitti teröre lanet olsun" dedi.

Sabah saatlerinde teröristlerin düzenlediği mayın düzeneğinin patlaması sonucunda şehit olan uzman çavuş İsmail Akyürek'in Ankara'daki baba ocağı da acıya büründü.

Acılı Baba Şuayip Akyürek gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin haberi duyduğu andan itibaren ne yaptığını bilmediğini belirterek, "Şu an içim yanıyor. Ciğerim gitti of of..Teröre lanet olsun diyorum" dedi. Kendisine acı haberi sabah saat 13.30 civarında geldiğini ilk telefon geldiğini, o an yere düştüğünü söyledi. Oğlu ile en son iki gün önce konuştuğunu anlatan baba Akyürek, oğlunun Ankara'da bir ev aldığını ve bununla ilgili şeylerden konuştuklarını söyledi. Oğlunun daha önce kendisine 20 içinde operasyona gideceğini ancak bu operasyonun ertelendiğini anlattığını aktaran Akyürek, telefon konuşmasının sonunda da abisine ve annesine de selam söylediğini ifade etti.

Aradan bir gün geçtikten sonra şehit haberini aldığını belirten Akyürek, "Gelinimi aradım. Telefonuna ulaşamadığını söyledim. O da bana operasyona gidecekleri zaman telefonu kapattıklarını söyledi. Ama o sırada benim için yanıyordu. Ateş düştüğü yeri yakar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Komşular ve akrabalar herşeyi ayarlıyor. Eşinin adı Satı, çocuklarının adı da Buse ve Anılcan" dedi. Uzman Çavuş olan oğlunun sözleşmesinin 5 yıllık olduğunu belirten Akyürek, oğlunun en çok istediğini memuriyet olduğunu ancak bu şansları olmadığı içinde istifa etmek istediğini söyledi. Ankara'da ev aldıklarını belirten baba Akyürek, şu an evin boş olduğunu belirtti.

Acılı baba, "Benim gibi milyonlarca ocak yanmasın. Ellerinden geleni yapsınlar. Bu terör lanetini durdursunlar. Yanan sadece biz değiliz, herkes yanıyor. Bir an önce bitsin. Hepsi er, uzman çavuş birşey olunca en önde onlar gidiyor. Askeriye bana kızabilir, bende ona kızabilirim. Bugün 4 tane terörist 70 milyonu oylum oylum oynatıyor. Bunun çaresi bulunsun. Sustursun, durdursun ne gerekiyorsa yapılsın. Türkiye için yapılsın. Ben devletimi suçlamıyorum. Acıyla herşeyi söyleyebilirim. Kusura bakmasınlar. Bizden 10 tane ölüyor. Onlardan birtane ölüyor. 2 tane şehit verdik demekle olmuyor bu işler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 20:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?