3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Başkent'te nükleer ihale protestosu

Nükleer Karşıtı Platformu, Nükleer santral ihalesini protesto etti. Nükleer santral ihalesinin yapıldığı Enerji Bakanlığı önünde toplanan Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, "Nükleer Maceraya Son", "Nükleer Santrale Hayır", "Nükleer Santrale Karşı Çık, Geleceğine Sahip Çık" gibi sloganlar attı.

Grup adına yapılan açıklamada, ihaleye tek firmanın katılması eleştirilerek, "Yapılmaya çalışılan yalnızca hukuka aykırı bir uygulama değil, ülke geleceğini tehlikeye atan siyasi bir karardır" denildi. Açıklamada, Rus VVER tipi nükleer santral teknolojisinin kendisini kanıtlamış bir teknoloji olmadığı vurgulanarak, VVER 1200 teknolojisi ile kurulması planlanan Bulgaristan'daki santral için AB Enerji Komisyonu'nun 1 yıldır onay vermediği ifade edildi.

Akkuyu santralinin bölgedeki balık neslini yok edeceği önü sürülen açıklamada, deniz ve kara tarımı imkanlarının ortadan kalkacağı iddia edildi. Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı olmadığı ileri sürülen açıklamada, değerlendirilmeyi bekleyen yerli ve yenilenebilir kaynaklar dururken böyle bir maceraya atılmanın gereği olmadığı savunularak, ihalenin iptal edilmesi talep edildi.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 12:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?