3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bayan Akgül sergi açtı


Mamak Kültür Merkezi kursiyerlerinin tezhip sergisi Resim ve Heykel Müzesi’nde görücüye çıktı.

13 Haziran’a kadar gezilebilecek serginin açılışını Mamak Belediye Başkanı’nın eşi Zeliha Akgül yaptı. Akgül, Türk el sanatlarının zirvesi olan tezhibin sabır işi olduğuna dikkat çekerek, “Kursiyerlerimiz sabrettiler ve ortaya birbirinden güzel eserler çıktı” dedi.

78 Eser Görücüye Çıktı

Mamak Belediyesi tarafından açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri görücüye çıkmaya başladı. Mamak Kültür Merkezi tezhip öğretmeni Aysel Toprak ve 30 öğrencisinin birbirinden güzel 78 eseri, Resim ve Heykel Müzesi’nde sergilendi.

“Zeliha Akgül Yalnız Bırakmadı”

Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yoğun programı nedeniyle katılamazken, eşi Zeliha Akgül kursiyerlerin heyecanına ortak oldu. Serginin açılış kurdelesini kesen hayırlı olsun dilekleriyle Zeliha Akgül kesti.

“Tezhip El Sanatlarının Zirvesi”

Kendisinin de tezhip sanatına özel ilgisi bulunan Zeliha Akgül, tezhibin Türk el sanatlarının zirvesi olduğunu söyledi. Mamak Kültür Merkezi’nin el sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynadığını belirten Akgül, “Altın ve boya ile yapılan bezeme sanatı olan tezhib aynı zamanda büyük bir sabır işi. Ufacık bir eser ortaya çıkarmak için en az 3 ay sabretmeniz gerekiyor. Kursiyerlerimiz sabrettiler ve ortaya birbirinden güzel bu eserler çıktı. Kendileriyle iftihar ediyoruz. Başta tezhip öğretmenimiz Aysel Toprak ve öğencileri olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

13 Haziran’a Kadar Açık

Yoğun ilgi gören açılışta katılımcılar ney eşliğinde, gravür, tarama, halker gibi tekniklerle yapılan el emeği göz nuru eserleri inceleme fırsatı buldu. 13 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergide, beğenilen eserlerin, geliri yapan kursiyere verilmek üzere satışı gerçekleştirilecek.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?