3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bayan Gökçek'ten yardım eli

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, eşi tarafından darp edilmesi sonucu işitme duyusunu kaybeden S.Y'ye yardım eli uzattı. Gökçek, "Çankaya'da iki üniversite bitirmiş erkek, yine üniversite bitirmiş eşini dövüyor. Şiddet her yerde şiddet" dedi.

Sosyal Hizmetler Vakfı yöneticileri ile birlikte Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Nevin Gökçek, kocası tarafından darp edilmesi sonucu işitme engelli olan S.Y'yi ziyaret etti.

S.Y'nin halini görünce "Bu insanlık mı" diyen Gökçek, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ'a kendisine bu durumun neden bildirilmediğini sordu. Çocuklarıyla bir odada yaşayan S.Y'nin Ankara'ya getirilmesi için işlem başlatan Gökçek, S.Y.'nin eşinden bir an önce ayrılması için Başkan Altuğ'dan avukat tutulmasını istedi.

İşitme engelli kadın ile bir süre ayrı görüşerek sıkıntılarını dinleyen Gökçek, "Çile çeken, dayak yiyen, evden kovulan yine kadınlarımız. Sanmayın ki sadece köydeki erkekler kadınlarını dövüyor, Çankaya'da da iki üniversite bitirmiş erkek, yine üniversite bitirmiş eşini dövüyor. Şiddet her yerde şiddet" diye konuştu.

Gökçek, Ramazan ayında 340 evi ziyaret ettiğini belirterek, Ankara'nın bütün ilçelerini gezerek yardıma muhtaç aileleri ziyaret ettiğini söyledi. Gökçek, "Ankara'da sadece gecekondularda değil apartman içinde çok lüks eşyaları olup ekmeğe muhtaç bayanlar var. Dün akşam Çankaya'da bir apartmana gittim. Ev çok iyi, eşyalar var, ama bir lokma ekmeğe ihtiyacı var. Böyle vatandaşlarımızı bulup onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Çok mağdur olan vatandaşları devamlı takibe alıyorum. Defterime not alıp yıl boyu devamlı yardım gönderiyorum" dedi.

Gökçek, yıllardan beri yaşam mücadelesi veren ailelerle ilgili bir kitap çıkarma girişiminin olabileceğini de sözlerine ekleyerek, "Şimdiye kadar yaşadıklarımı derleyip toplasam, kitaba dönüştürsem çok güzel olur. Böyle bir kitap girişimim olacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 13:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?