3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Baykal: Kuran Kursu açılımı doğru!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in Kur'an kurslarıyla ilgili açıklamasına ilişkin olarak, "Bizim Kocaeli Belediyemiz tıpkı bir bilgisayar kursu gibi, bir yabancı dil kursu gibi hemşehrilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek yaklaşımı içinde böyle bir proje oluşturmuştur. Bence bu doğru bir projedir'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baykal, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in Kur'an kurslarına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kur'an'ın doğru bir biçimde, yasalara uygun olarak öğretilmesinin herkesin önceliği olması gerektiğini vurguladı.

Baykal, Kur'an-ı Kerim'in yaşı uygun olan çocuklara yasalara uygun olarak ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliğiyle doğru bir biçimde Anayasa'ya ve devletin temel değerlerine karşı olmayan bir şekilde öğretilmesi gerektiğini belirtti. Kur'an kursunun da ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Baykal, bu konunun hala uygun bir çözüme kavuşturulamadığını kaydetti. Diyanet'in bu konuda kursları bulunduğunu, ayrıca mahalle aralarında Diyanet denetimi dışında kurslar da bulunduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Kur'an kurslarının sadece Kur'an'ı ezberletmek biçiminde yer yer alındığını görüyoruz. Bunun ötesine geçmemize ihtiyaç var. Yani Kur'an-ı Kerim'in sadece ezberlenmesi şeklinde değil, ruhunun, manasının, özünün doğru bir biçimde anlatılması ve öğretilmesi şeklinde bilinçli, sorumlu, yetkili unsurlar eliyle ailelerinin izniyle öğretilmesinde büyük yarar var. Bu bir temel ihtiyaçtır. Öyle anlaşılıyor ki bizim Kocaeli Belediyemiz tıpkı bir bilgisayar kursu gibi, bir yabancı dil kursu gibi hemşehrilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek yaklaşımı içinde böyle bir proje oluşturmuştur. Bence bu doğru bir projedir. Haliyle yararlı olacak bir projedir. Kur'an-ı Kerim dinimizin özüdür ve din adına yapılan yanlışlıklara karşı, hurafelere karşı mücadele etmek isteyenlerin temel dayanağı Kur'an-ı Kerim'dir. Müslüman ailelerin çocuklarına Kur'an-ı Kerim'i doğru bir şekilde aktarma fırsatının onlara tanınması çok yerinde olur."

KILIÇDAROĞLU'NUN 'İSMAİLAĞA CEMAATİNİ ZİYARET EDECEĞİM' AÇIKLAMASI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'İsmailağa cemaatini ziyaret edip, bana neden oy vermediklerini soracağım' sözlerinin hatırlatılarak, 'Siz adaylarınızın cemaatlerle diyalog kurmaları konusunda karar aldınız mı?' şeklindeki soru üzerine Baykal, "Bir karar almamı gerektiren durum yok. Hepimiz kendi yorumumuz, anlayışımız çerçevesinde üzerimize düştüğüne inandığımız görevleri yerine getiriyoruz. Arkadaşlarımız da öyle yapıyorlar. Yani Sayın Kılıçdaroğlu'nun bize oy vermediğini düşündüğü kesimlere gidip, onlara bunun nedenlerini sormak istemesini çok haklı, çok doğal, özgüvenli bir yaklaşım olarak görüyorum" diye konuştu.

Dürüst ve temiz bir toplum istediklerini belirten Baykal, "Biz, kimsenin anlayışıyla, inancıyla bir kavga içinde olduğumuzu düşünmüyoruz. Belediye başkanı adayı arkadaşlarım iyi bir belediye yönetimi vaadediyorlar. Dürüst ve ahlaklı bir belediye yönetimi vaadediyorlar. Buna önem veren, değer veren herkesin belli bir duyarlılık içinde bu diyaloğa ilgi göstereceğini düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?