3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Baykal'dan Tekel işçilerine destek

CHP LİDERİ BAYKAL TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TEKEL işçilerine destek için Türk-İş Genel Merkezi'ne gitti.

10 gündür Türk-iş Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren TEKEL işçileri bugün CHP ve MHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmek istedi. Ziyarete izin vermeyen polisler işçileri taşıyan otobüslerin hareketine izin vermedi.

Yapılan görüşmelerden de olumsuz sonuç alınması üzerine CHP lideri Baykal, Türk-İş Genel merkezi önüne geldi.

İşçilere hitap eden Baykal, "Kazanız mübarek olsun" diyerek konuşmasına başladı. İşçilerin mücadelesi ve direnmelerin demokratik haklarını almasını sağlayacağını belirterek, "Bu

mücadelede yalnız olmadığınızı ifade etmek istiyorum. 10 gündür Ankara'da gördüğüm mücadeleyi derin bir takdirle izliyorum" dedi.

İşçilerin yasalara saygılı, demokratik haklarını kullanırken kimseye zarar vermediklerini ifade eden Baykal, Abdi İpekçi Parkı'nda 70 milyonun vicdanının sarsan görüntüler yaşandığını vurguladı. Yaşananların Türkiye'nin vicdanını sızlattığını kaydeden Baykal, işçilere 13.00'da randevu verdiklerini ancak polisin bu ziyarete izin vermediğini belirterek, "Bu nereden çıktı, hangi çağda yaşıyoruz?" diye konuştu.

Kendisinin de bunun üzerine işçilerin ayağına gitme kararı aldığını söyleyen Baykal, "Buradan otobüslerle sizi CHP'ye çay içmeye davet ediyorum" diye konuştu. Baykal, işçilerin mücadelesi sayesinde 4-C'nin ne olduğunu öğrendiğini belirterek, 4-C ayıbına son verilmesi gerektiğini kaydetti. "İşçilerin elinde bomba mı var? Terörist mi? Vatana millete ihanet mi ediyorlar?" diye soran Baykal, işçilere izin verilmesi için arkadaşlarına başta Cumhurbaşkanı olmak üzere İçişleri Bakanı, Ankara Valisi ve emniyet

müdürü ile görüşmelerini istediğini söyledi. TEKEL işçilerinin eylemi sayesinde özelleştirmenin de olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Baykal, "Siz TEKEL işçilerinin sorunu diye başladınız ama olay TEKEL'i aştı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sorunu çözmezse altında kalacağını savunan Baykal, iktidarın bu işi fazla uzatmamasını istedi. Baykal'ın işçileri ziyareti sırasında bazı işçiler Baykal'a limon vermesi dikkat çekti. Konuşmanın ardından Baykal parti otobüsü ile CHP Genel Merkezi'ne hareket etti. Bazı işçilerde Baykal ile birlikte otobüslere binerek CHP Genel merkezi'ne geçti.

CHP LİDERİ BAYKAL TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ
CHP LİDERİ BAYKAL TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ
CHP LİDERİ BAYKAL TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:39:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 17:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?