3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP, Yalçın Topçu'ya emanet

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), kurultaya kadar partinin Genel Başkanlığı'na Genel Sekreter Yalçın Topçu'yu seçti.

MKYK Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında alınan kararı BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç açıkladı. Parti tüzüğü gereği, MKYK içerisinde partiyi kurultaya götürecek bir genel başkan seçilmesi gerektiğini belirten Tunç, Genel Sekreter Yalçın Topçu'nun 50 kişilik MKYK arasında oybirliği ile Genel Başkan seçildiği söyledi. Tunç, açıklamasının ardından Genel Başkanlığa seçilen Topçu'yu kürsüye davet etti.

Konuşmasına helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere rahmet dileyerek başlayan Topçu, oybirliği ile kendisine verilen emaneti üzerine aldığını söyledi. Kendisini partide sıradan bir insan olarak gördüğünü belirten Topçu; 52 yaşında olduğunu, 35 yıldır bu davada mücadele verdiğini ifade etti. Yapılacak kurultaya değinen Topçu, "Biz bu tür seçimleri Türk'ün töresine, İslam'ın ahlakına göre yaparız. BBP, Genel Başkanımızın şahadeti ile gereğine uygun olarak davrandı.

Daha sonra kurullarımızda hiçkimse aday çıkmadan arkadaşlarımız kendi aralarında yaptıkları müzakere çerçevesinde bana bu görevi tevdi ettiler. Şu anda bulunduğum noktada bana tevdi edilen görevi, 45 gün süre içerisinde kurultaya taşıyacağım. Bu süreç içerisinde partimin diğer kurulları hep birlikte hareketimizin bundan sonrasında devam etmesinde kimin genel başkan olacağını hep birlikte müzakere edeceğiz. Önümüzdeki günlerde akıl süzgecimizden geçirerek, toplumun tasavvur edeceği, hareketimizin camiamızın da kabul edeceği bir genel başkan adayı ile kurultaya gideceğiz" diye konuştu.

Bir soru üzerine Topçu, kurultayın 45 gün içerisinde yapılacağını, kurultayın nerede ve ne zaman yapılacağını belirlenmesi için Başkanlık Divanı'na yetki verildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 22:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?