3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP kongre için toplandı


BBP Genel Başkan Vekili Yalçın Topçu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun kendi içinden bir ismi partiyi 45 gün içinde olağanüstü kongreye götürmek üzere genel başkan olarak görevlendireceğini bildirdi.

BBP MKYK parti genel merkezinde toplandı. BBP Genel Başkan Vekili Yalçın Topçu toplantıdan önce basına yaptığı açıklamaya Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopter kazasında yaşamlarını yitirenleri anarak başladı. MKYK üyelerinin her birinin partiyi kongreye götürecek süreç için yetkin olduğunu belirten Topçu, “Baştan belirlenmiş bir aday yoktur. Kurulumuz kendi içinde yapacağı müzakere ile uygun adayı bulup görevlendirecektir” dedi.

Yalçın Topçu, helikopter kazasıyla ilgili olarak “Ebedi siyasi liderimizle birlikte şahadete ulaşan beş canımızla ilgili süreç partimizce, Türk’ün Töresine, İslam’ın ahlakına, ‘Devlet ebed, Millet esas’ anlayışına göre kanunlara ve hukuka riayet esasınca takip edilmiş, kadere tam imanın yanında kazanın bütün safhaları ve devam eden süreci partimiz yetkililerince takip, tetkik, inceleme, araştırma, mukayese, yetkili otoritelerle buluşturma gibi her türlü tedbiri almış olup, sonuca ulaşmada her şüphe ve ihtimali değerlendirerek varma kararlılığındadır. Olayla ilgi sonuç en ufak ayrıntısı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır. Neticenin gereği ne ise onun yapılması kararlılığında olunacaktır” dedi.

OBAMA TALK ŞOV

Türk Milleti’ne adeta “Talk Show” gibi sunulan “Obama” ziyaretinin milli çıkarlar açısından asla kabul edilemeyecek dört sonuçla neticelendiğini öne süren Topçu, “Veto hakkımız kullanılmayarak Fransa’nın NATO’nun askeri kanadına Türkiye açısından hiçbir kazanım sağlanmadan karşılıksız olarak girmesi sağlanmıştır. Hükümet bu konuda acziyet göstermiştir” dedi. Rasmussen’in NATO genel sekreterliğine ayaküstü taahhütle evet denilmesini eleştiren Topçu, Türkiye’nin onurunun zedelendiğini savundu.

Topçu, Ermenilerin Azerbaycan işgali sona ermeden “Obama telkinleriyle” Ermenistan’la ikili ilişkilere girilmesini doğru bulmadıklarını belirten Topçu, BBP’nin seçimden yüzde 5 oy oranı beklediğini, kazadan sonra seçim sahasından çekildiği için oy oranının yüzde 2.4’te kaldığını belirtti. Yalçın Topçu, “Hedeflenen 50 belediye ise itirazların lehimizde sonuç vermesi halinde 25 belediye alarak gerçekleşmiş olacaktır. Partimizin oy oranı aleyhimizdeki sürece rağmen yüzde 140 artmıştır” dedi.

Yalçın Topçu daha sonra basın mensuplarına Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü tanıttı.

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:07:37
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 12:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?