3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP teşkilatı aşure dağıttı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Kadınlar Kolu tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

BBP Ankara İl Kadınlar Kolu'nun düzenlediği Aşure Günü'ne BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Fürüzan Tanrıkulu da katıldı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra BBP İl Teşkilatı Binası'nın önünde vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

Muharrem Ayı ve aşurenin önemine değinen BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, "Bizi millet yapan ve bin yıldır devam ede gelen köklü geleneklerimizden biri olan aşure geleneğini yaşatmayı BBP olarak görev addediyor, toplum olarak ortak paydada buluşmamızı sağladığı için bu tür faaliyetleri önemsiyoruz" dedi.

BBP İl Kadınlar Kolu Başkanı Nuray Özmen de, "Aşure Günü Muharrem'in 10. günüdür. Aşure Günü'nün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugün de Cenab-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Muharrem ayının halkımıza tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileriz" diye konuştu.

Milletleri ayakta tutan, yaşatan kültürleri, gelenekleri ve değerleri olduğuna işaret eden BBP Kadınlar Kolu Genel Başkanı Fürüzan Tanrıkulu ise, "Geleneklerimizi bizler yaşatacağız ki, gelecek nesillerde devam ettirsin. Bugün İsrail, Filistin'e karşı bir soykırım ve katliam hareketi uygulamaktadır. İnsanlık dışı bu saldırılar karşısında dünya ülkeleri ne yazık ki sessiz kalmışlardır. İsrail devlet gücüyle uluslar arası hukuku hiçe sayan bir anlayışla bir halk yok ediliyor. Çoluk-çocuk, kadın-erkek,
genç-yaşlı demeden sivil kurumları içine alan bir tahribat yapılıyor ve kıyım uygulanıyor. Dünya susuyor, Birleşmiş Milletler doğru dürüst bir karar bile alamadı, Arap Birliği sessiz kalıyor. İslam Konferansı toplanabilmiş değil. İsrail, bundan cesaret alarak, çocuklara varan büyük bir kıyımı gerçekleştiriyor. İsrail'i bu zulmünden, terörist davranışlardan dolayı şiddetle, nefretle kınıyorum. Türkiye'nin sadece kınamayla yetinmemesi ve İsrail'e karşı açık anlaşılır yaptırımlar uygulaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?