3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

BBP'den iki bakanlığa dava!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı hakkında dava açacaklarını açıkladı.

Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak Meclis Araştırma Komisyonu'nun derinlemesine bir araştırma yapmayacağının ortaya çıktığını söyledi.

Şanverdi, kazada sorumlulukları bulunduğuna inandıkları İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları hakkında dava açacaklarını kaydetti. Şanverdi, dava dilekçesinin bugün savcılığa verileceğini ifade etti.

Şanverdi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Meclis Komisyonu'nda söylediği "Kayseri Valisi'nin beyanatları arama çalışmalarını engellememiştir" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, bu beyanattan sonra arazideki bütün arama-kurtarma faaliyetlerinin sekteye uğradığını söyledi.

Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun danışmanının kazadan 2 saat sonra Türk Telekom'u aradığını ve kaza bölgesine seyyar bir baz istasyonu gönderilmesini talep ettiğini belirtti. Türk Telekom yetkililerinin ise kendilerine kaza bölgesine bir baz istasyonu gönderdiklerini fakat Kayseri Valisi'nin açıklamaları sonrası baz istasyonunu geri çektiklerini ifade ettiklerini söyleyen Şanverdi, bu konuşmaların telefon kayıtlarında yer aldığını da belirtti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi, Meclis'te görüşülen Türkiye-Suriye sınırındaki bölgenin mayından temizlenmesi konusunda da hükümeti eleştirerek, "Bir devletin namusu olan sınırlar hiçbir şekilde başka birilerine devredilemez" dedi.

Şanverdi, "BBP olarak biz bu girişimi ilk günden protesto ettik. Rahmetli Genel Başkanımız sağken Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde miting düzenlemiştik. Bir devletin namusu sayılan sınırların hiçbir hal ve surette yabancı firmalara devredilmesini Büyük Birlik Partisi olarak doğru bulmuyoruz. Bunun karşısındayız ve bu konunu takipçisi olacağız" diye konuştu.

Ahmet Şanverdi, bu bölgeyi temizleme görevinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapabilecek beceriye ve donanıma sahip olduğunu ifade ederek bu görevin TSK'ya verilmesinin ya da TSK'nin belirlediği bir kuruluşun yapmasının doğru olacağını söyledi. Bu arazilerin yaklaşık 50-60 yıldır bakir kaldığını ve bu sebepten dünyadaki organik tarıma en uygun araziler olduğunu belirten Şanverdi, bu bölgede organik tarım yapılmasını devletin desteklemesi gerektiğini söyledi.

Şanverdi, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangın sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlara da Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?