3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye başkanları buluştu

ÇANKAYA VE KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLARI BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ayrı belediyeler olmalarına rağmen kent içindeki insanların günlük hareketlerinden dolayı bütün Ankaralılara hizmet götürdüklerini dile getirerek, "Çankaya ve Keçiören'de oturan vatandaşlarımız çalışmak veya hizmet almak için karşılıklı olarak Çankaya ve Keçiören'e gelmektedir. Bu açıdan kentin bütünlüğünden doğan kaynakları açısından da birbirini tamamlayan parçalarız. Biz Keçiören'i ayrıca büyüklük olarak da Ankara içerisinde özel bir yerde tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Tanık'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden ve başarılar dileyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, yerel yönetimlerin halka doğrudan hizmet götüren birimler olduğunu dile getirerek, "Yerel yönetimler arasında işbirliğinin büyük önemi var. Bilgi alışverişinin yanında tecrübe alışverişi de önemli. Türkiye'nin iki güzel ilçesi arasında bu anlamda inşaallah işbirliği gerçekleşir" diye konuştu.

Başkan Ak, ayrıca Keçiören'deki bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, bunun için de gelişmemiş bölgelere yönelik projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. 7 aylık görev sürelerinde ilk iş olarak Keçiörenlilerin önceliği olan ulaşım ve altyapı konularında Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak ciddi mesafeler aldıklarını dile getiren Başkan Ak, bunun yanı sıra Gümüşdere olarak bilinen ve Çubuk Barajı'ndan Akköprü'ye kadar giden derenin ıslahı ve rekreasyon alanlarının yapılarak halka açılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da Başkan Ak'ın bu projesini duyduğunda sevindiklerini belirterek, Başkan Ak'ı bu projesinden dolayı kutladı. Belediyeler olarak birbirlerinin rakibi değil, bütünleyicisi olduklarını da dile getiren Başkan Tanık, metropol ilçelerin mevcut yasalarla halkın beklentilerini yerine getirmelerinin zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Her ikisi de yeni seçilen başkanlar yaklaşık 50 dakika süren görüşmede belediyecilik konusunda görüş alışverişinde bulundular. Belediyeler olarak en çok işsizlerin başvurduğu kapılar olduklarını dile getiren her iki başkan, belediyelerin doğrudan istihdam yaratma imkanlarının olmadığını, ancak ekonominin iyileştirilmesi, altyapı imkanlarının sağlanması ve yatırımları teşvik etmek suretiyle istihdamın artırılmasına katkı sağlayabilecekleri görüşünde birleştiler.

ÇANKAYA VE KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLARI BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 16:26:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?