3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye ekipleri alarma geçti!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 2 gün devam eden kar yağışının ardından başlayan yağmurla ev ve iş yerlerinde meydana gelebilecek su baskınlarına karşı belediye ekipleri alarma geçti.

Çubuk'ta 2 gündür devam eden kar yağışının ardından etkili olan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklardaki su birikintileri trafiği olumsuz etkiledi. Çubuk Belediyesi bünyesinde oluşturulan ''Acil Müdahale Timi'' cedde ve sokaklarda iş yerleri ve bodrum katlarında su baskınlarını önlemek için kanalların giderlerini kapatan karları temizlemeye başladı.

Belediye ekipleri, sokak, cadde ve kaldırımlarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için kar kürüme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, ''Çubuk'ta yağan karın ve yağmurun günlük yaşamı engellememesi için cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışması başlattık. 2 greyder, 2 kepçe, 2 tuzlama aracı ve çok sayıda kamyon ve personelin katıldığı çalışmalarımıza öncelik olarak ana caddeler ve sokaklara veriyoruz. Ekiplerimiz, sabah erken saatlerde çalışmalarına başladılar bütün ana arterleri temizleyerek olası iş yerleri ve bodrum katlarını su basmalarına karşı önlem alınmış oldu. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da karın birden erimesiyle oluşan suların sağlıklı gitmesi için su giderlerinde tıkanmaları önleme çalışmalar yapıldı'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?