3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediye Karagöl'e talip oldu

ÇUBUK BELEDİYESİ, DOĞA HARİKASI KARAGÖL'E TALİP

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan ve bir doğa harikası olan Karagöl'ü Çubuk Belediyesi korumak, bakmak ve işletmek için Milli Parklar'dan istedi.

Çubuk ile Kızılcahamam arasında Yıldırım Dağı eteğindeki mesire alanı Karagöl, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından korumak, bakmak ve işletilmek üzere Milli Parklar Genel Müdürlüğünden talep edildiği belirtildi.

Belediye Başkanı Lokman Özden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç ile Karagöl mesire alanı hakkında görüştüklerini belirtti. Doğal güzelliğiyle tüm yurdun ilgi odağı olan Karagöl'ün daha önceki işletmeleri tarafından gerekli bakımlarının ve temizliklerinin yapılmadığı için vatandaşlardan çok sayıda şikayetler alındığını vurgulayan Başkan Özden, Çubuk Belediyesi olarak ilçenin doğal güzelliklerini korumak ve turizme kazandırmak istediklerini, bu nedenle de bu bölgeye talip olduklarını söyledi.

Başkan Özden, "İlçemiz Başkentin en önemli doğal güzelliklerine ve mesire alanlarına sahiptir. Biz bu güzelliklerimizi turizme kazandırmak istiyoruz. İlçemizin doğal güzelliklerinden biri olan Karagöl bu güne kadar yeterince değerlendirilmemiştir. Değerlendirilmediği gibi bakım ve temizliği de istenilen düzeyde olmamıştır. Biz bu güzelliği hem korumak hem de ilçe ekonomisine kazandırmak düşüncesindeyiz. Bu nedenle de Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç ile görüşerek, Karagöl'ü işletmek istediğimizi belirttik. Kendileri de bu talebimizi olumlu buldular. Bu konudaki gerekli yazışmalarımızı da yaptık'' dedi.

Özden, Karagöl'ün belediye olarak işletildiğinde hem daha iyi korunacağını, hem de daha iyi tanıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.

ÇUBUK BELEDİYESİ, DOĞA HARİKASI KARAGÖL'E TALİP
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 13:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?