3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyeden ilaç toplama kampanyası

Etimesgut Belediyesi ile Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başlattığı projeyle kullanılmayan ilaçlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

2 kurum arasında yapılan mutabakata göre, Yağmur Damlası Derneği tarafından açılan 'İlaç toplama Kampanyası' ile elde edilen ilaçlar Etimesgut Belediyesi Tıp Merkezi'ne bağış yoluyla devrediliyor. Tıp Merkezi'ne devredilen ilaçlar, ihtiyaç sahibi hasta vatandaşların tedavisinde kullanılıyor.

Projeye göre, çocuklarda görülen büyüme ve gelişme bozukluklarına karşı dernek tarafından temin edilen beslenme destek ürünleri yine belediye aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Dernek, Etimesgut Belediyesi sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve eğitim desteğinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımları yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, duyarlı vatandaşlara seslenerek, kullanılmayan ilaçları atmak yerine derneğe ulaştırmaları çağrısında bulundu. Başkan Demirel, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve ihtiyaç sahibi ailelerin ilaç alacak para bulmakta sıkıntı çektiğine işaret ederek, "Tüm halkımızı Yağmur Damlası Derneği ve belediyemizce ortaklaşa düzenlenen bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akgül ise Etimesgut Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri bu kampanyayla hem ilaç tasarrufu sağlamayı hem de ihtiyaç sahiplerinin ilaç ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyledi. Akgül, kullanılmayan ilaçların çöpe atılarak büyük israfa sebep olduğuna dikkat çekerek, dernekçe toplanan ilaçların belediye tıp merkezine, oradan da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurguladı.

Kampanyaya katılmak isteyenler, kullanmadıkları ilaçları Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel merkezine elden ve kargo ile gönderebilirler. İsteyen vatandaşlar, ayni ve nakdi yardımlarla gıda ve giyecek yardımı kampanyasına katılabilecekler.

Yağmur Damlası hesap numaraları ise şöyle: T.C Ziraat Bankası Cevizlidere Şubesi Hesap No: 45 45, Posta çeki Hesap No: 5920 434.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 14:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?