3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyeden vergi uyarısı!

Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, cezalı duruma düşmemeleri ve vergilerini zamanında yatırmaları konusunda mükellefleri uyararak, mükelleflerin emlak vergisi ve işyerleri için ödenmesi gereken çevre temizlik vergisini ödememeleri durumunda haciz işlemlerine başlanılacağını belirtti.

Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, belediyenin alacağının 2009 yılı hariç 1 milyar 500 bin TL'nin üzerinde olduğunu ifade ederek, mükelleflerin belediyeye olan borçlarını ödemediği taktirde Şubat ayından itibaren haciz işlemlerine başlanılacağını açıkladı.

Belediyenin mükelleflerden alacağını alamadığı için hizmet üretemez duruma geldiğini söyleyen Soba, "Şu anda belediyemizin geçmiş yıllardan emlak, işyerleri için çevre temizlik vergisi, kira bedeli, para cezaları, kaynak suları harcı ve benzeri
gecikme faizleri hariç 1 milyar 500 bin TL üzerinde alacağı bulunmaktadır. Belediye alacaklarını alamadığı için hizmet üretemez duruma gelmiştir. Mükelleflerin belediyemize olan borçlarını ödememeleri durumunda Şubat ayından itibaren haciz işlemlerine başlanılacaktır'' dedi.

Soba, mükelleflerin borçlarını ödemeye geldiklerinde çok kısa sürede işlemlerini yaparak belediyeden memnun bir şekilde ayrılmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?