3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Belediyelerin iftar çadırı yarışı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Ankara'da belediyeler hem iftar hem ramazan şenlikleri yarışına girdi.

Ankara'nın birçok ilçesinde çeşitli kültürel etkinliklere de sahne olan çadırlarla belediyeler adeta 'en güzel iftar çadırı' yarışına girdi.

Keçiören, Yenimahalle, Altındağ, Sincan ve Mamak belediyeleri iftar sonrası ramazan gecesi düzenliyor. Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, Yenimahalle Belediyesi Ramazan Geceleri ve Mamak Belediyesi Nostaljik Ramazanları günümüze getiriyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan ayında 24 ülkenin temsilcileriyle beraber olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Biz dünyada dostluk ve barış için herkesin yapabileceği bir şeyler olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, Keçiören Belediyesi olarak Ramazanı, farklı ülkelerin vatandaşları olan ve farklı dilleri konuşan, ama yine de kardeş kabul ettiğimiz insanlarla birlikte kutlamaya karar verdik. Bu sınırlar ötesi bir kardeşlik girişimidir" dedi.

YENİMAHALLE'DE İFTAR GECELERİ

Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Geceleri Etkinliği kapsamında da ünlü sanatçılar Gülay, Sebahat Akkiraz ve Edip Akbayram, Yenimahallelilere müzik keyfi yaşattı. Kurulan çadırlarda iftarını açan vatandaşlar, daha sonra düzenlenen eğlencelerine katılıyor.

Yenimahalle Belediyesi 3 ayrı noktada kurulan iftar çadırı ve Demetevler 12. Cadde Havacılar Sitesi karşısında kurulan dev eğlence alanına Yenimahalle'de oturan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Demetevler 12. Cadde karşısı,Demetevler Onkoloji Hastanesi karşısı ve Şentepe Yeni Pazar yerinde kurulan çadırlarda Yenimahalleliler iftarlarını açıyor. Demetevler'de ve Batıkent'te kurulan eğlence alanında eğlenen vatandaşlar stantlarda ise ucuz alışveriş keyfi yaşıyor.

Eğlencelerin bir ay boyunca devam edeceğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski Ramazan eğlencelerinin tatlarının bu Ramazan'da da yaşatılmaya başlandığını ve bir ay boyunca devam edeceğini söyledi.

MAMAK'TA RAMAZAN NOSTALJİSİ

Mamak Pazar alanına kurulan festival alanında da her akşam Hacivat-Karagöz, Meddah, Palyaço, kukla, illüzyonist gösterileri izlenebiliyor. Ayrıca festivalde sema gösterisiyle birlikte Türk sanat müziği ve tasavvuf müziği konserleri gerçekleştiriliyor.

Mamak Belediyesi'nce festival alanına kurulan stantta da çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, Mamak Kültür Merkezi'ndeki 'Geçmiş Zaman Olur ki' adlı orta oyunu da Ramazan ayı boyunca ücretsiz olarak izlenebilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede Ramazan ayının kültür sanat etkinlikleriyle dolu dolu geçeceğini belirtti. Akgül, "Amacımız vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte eğlenceli akşamlar yaşatmak. Vatandaşlarımızın Ramazan gecelerini huzur ve neşe içinde geçirmesini sağlayacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 18:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?